215 millioner til kampen mot plast i havet

Etter litt innledende trøbbel med Vipps og Spleis kom TV-aksjonen skikkelig i gang utover kvelden i går. Da NRK stoppet tellingen ved midnatt viste resultatet 215,7 millioner kroner til kampen mot plast i havet.

215 millioner til kampen mot plast i havet
Robert Stoltenberg (programleder), Vibecke Østby (leder for TV-aksjonen), Ingrid Gjessing Linhave (programleder), Karoline Andaur (generalsekretær i WWF), og Mikkel Niva (programleder). Foto: Marthe Nymoen/NRK/Blimed.no

TV-AKSJONEN 2020

MILJØ215 millioner til kampen mot plast i havet

Etter litt innledende trøbbel med Vipps og Spleis kom TV-aksjonen skikkelig i gang utover kvelden i går. Da NRK stoppet tellingen ved midnatt viste resultatet 215,7 millioner kroner til kampen mot plast i havet.

  19. oktober 2020
Over 150 000 givere over hele landet har bidratt til å fylle de nesten 19 000 digitale bøssene i årets TV-aksjon. På grunn av koronapandemien var det ingen vanlige bøssebærere, men den digitale utgaven gjorde nytten.

Nå får WWF Verdens Naturfond midler til å virkelig starte kampen mot plast i havet i Filippinene, Thailand, Vietnam og Indonesia.

Pengene skal gå til å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for nesten en million mennesker, og redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

Treg start

Det tok mange timer før innsamlingen kom skikkelig i gang, og ved 18-tiden var det ikke samlet inn mer enn ca. 45 millioner. Da viste Ola og Kari at kampen mot plast i havet er noe de er opptatt av, og pengene begynte for alvor å strømme inn, ifølge NRK.

Da statsminister Erna Solberg kom med en sjekk på 50 millioner kroner i 23-tiden passerte innsamlingen 200 millioner.


Imponert over innsatsen

– Jeg er imponert over hvordan frivillige, samarbeidspartnere og alle støttespillere har gjort en snuoperasjon og tatt utfordringene på strak arm. På vegne av WWF er jeg både rørt og ydmyk. Ikke minst er jeg glad på vegne av de enkeltmenneskene vi skal hjelpe til å få en bedre hverdag uten plastforsøpling. Dette er viktig for oss alle og for verdenshavene våre. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF.

Blant de største bidragsyterne i TV-aksjonen var Handelens Miljøfond, som la 1 krone i den digitale bøssen på vegne av hver innbygger i Norge – totalt over 5,3 millioner kroner.

Ikke alle var med

23 kommuner boikottet årets aksjon fordi de er uenige med WWF i rovdyrforvaltningen. Givergleden i disse kommunene ble mer enn halvert i forhold til i fjor, skriver NRK.

Heldigvis innser de fleste at kampen mot plast i havet er viktigere enn som så, og mange i disse kommunene har gitt sine bidrag til tross for uenighet om rovdyrpolitikken.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS