Vil opprette ny fagskole i Tjeldsund

Regjeringen foreslår å bevilge 139,1 millioner kroner til etablering av ny fagskole for utdanning av brann- og redningspersonell ved Norges brannskole i Tjeldsund.

Vil opprette ny fagskole i Tjeldsund
Foto: Lars Magne Hovtun, Oslo brann- og redningsetat, Flickr (CC BY-SA 2.0)

UTDANNINGVil opprette ny fagskole i Tjeldsund

Regjeringen foreslår å bevilge 139,1 millioner kroner til etablering av ny fagskole for utdanning av brann- og redningspersonell ved Norges brannskole i Tjeldsund.

  16. oktober 2020
– Regjeringen vil styrke brannutdanningen gjennom å etablere en ny fagskole for utdanning av brann- og redningspersonell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Den nye fagskolen vil gi et stort og viktig kompetanseløft for landets brann- og redningsvesen. Når skolen står ferdig vil den utdanne 160 brann- og redningspersonell hvert eneste år.

Åpen for alle

Regjeringens forslag til bevilgning vil sikre at bygging av nødvendig ny infrastruktur ved dagens Norges brannskole kan starte opp i 2021. Byggeprosjektet skal etter planen være ferdig høsten 2023.

Fagskolen vil være en åpen toårig, offentlig utdanning som alle kan søke seg til, uten å først å være ansatt i et brann- og redningsvesen. Vi regner med at utdanningen vil omfatte både dykkere og røykdykkere.Uenig i lokaliseringen

Bjørn Rønning, leder av Norsk Brannmannsforum, er kritisk. Han mener beslutningen om å legge utdanningen til Tjeldsund ikke er faglig basert, men kun distriktspolitikk.

– Justisdepartementet burde hørt på fagmiljøet som ønsket en skole lagt til Trondheim. Hadde man lagt det til Trondheim kunne man knyttet det opp til det bestående forskningsmiljøet i byen og fått et kraftsenter innen brannutdanning, sier Rønning til Brannmannen.no.
Les også disse sakene:

Les også disse sakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og D/S Begonia

  Et nydelig vinterdykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm kan bli virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket. Perfekt for dykkeklubber!

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS