God stemning og flotte forhold på NM i UV-foto

Norgesmesterskapet i undervannsfoto holdes på Oscarsborg utenfor Drøbak i Oslofjorden. Stemningen er god etter fire gjennomførte dykk – her er noen inntrykk fra helgen.

God stemning og flotte forhold på NM i UV-foto
Drøbak Undervannsklubb har arrangert et flott NM, og det var mage fornøyde ansikter å se.

UNDERVANNSFOTO

ARRANGEMENT



God stemning og flotte forhold på NM i UV-foto

Norgesmesterskapet i undervannsfoto holdes på Oscarsborg utenfor Drøbak i Oslofjorden. Stemningen er god etter fire gjennomførte dykk – her er noen inntrykk fra helgen.

  12. september 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
NM arrangeres av Drøbak Undervannsklubb, som har stått for et strålende opplegg. Oscarsborg er en kjempefin base for fotografene, og det er kort vei til dykkebåten, rommene og andre fasiliteter.

Nå har dykkerne gjennomført sine fire konkurransedykk, og er i ferd med å velge ut bilder som skal leveres til juryen innen klokken 19 i kveld. Resultatet kommer i morgen formiddag.

– Arrangementet har gått strålende, og klubben har gjort en fantastisk innsats. Det er også veldig hyggelig å se at de andre klubbene i området har stilt opp med båter slik at det er god plass til alle, sier Nora Menous-Moland fra Norges Dykkeforbund.

Hun er konkurranseansvarlig i forbundet, og er til stede for å overvære begivenheten. Hun er glad for at også værgudene bidrar positivt til årets NM.

Her er noen inntrykk fra NM:


Bjørnar Nygård og hans faste assistent Lars Arnestad har litt å forsvare i årets NM. Nygård har vunnet det siste tre mesterskapene – blir det fire på rad?


Flere dykkeklubber har bidratt med utlån av båter til mesterskapet, og til sammen var fem båter på sjøen under de fire konkurransedykkene.


Det er fint vær og nydelige forhold på Oscarsborg. Sikten i sjøen er god, og her ser det ut til at deltakerne har oppdaget noe spennende.


Skyllingen er også en parøvelse, og gjøres ekstra nøye etter siste konkurransedykk. Deltakerne var topp konsentrert både før, under og etter dykkene.


Smittevernreglene ble godt ivaretatt, og alle båtførere og personell fra klubben hadde munnbind. Dykkerne var også flinke til å holde avstand.


Klart for siste konkurransedykk! Fotografene gjorde to dykk i går og to i dag, og bildene skal rekke til deltakelse i fem klasser.

Petter Schmedling

Petter Schmedling fra Moss Undervannsklubb er blant de av fotografene som har en liten hjemmefordel – og ble grundig skyllet etter det fjerde og siste dykket.


Et flott konkurranseområde

NM i undervannsfoto arrangeres på Oscarsbort, som byr på flotte fasiliteter og en fin ramme rundt mesterskapet. Her finnes god havn og lokaler til rigging av kameraer og dykkerutstyr – og det er kort vei til dykkeplassene.



Spennende utsikt gjennom skyteskåret ved torpedobatteriet på Oscarsborg. Herfra ble torpedoene som senket den tunge krysseren Blücher i april 1940 avfyrt.


Som nevnt har Drøbak Undervannsklubb gjort en utmerket jobb med arrangementet, og det blir spennende å se hva fotografene har fått til. De er travelt opptatt med å velge bilder ut som må leveres til juryen innen klokken 19. Etterpå blir det festmiddag mens juryen går gjennom bidragene.

I morgen klokken 11 starter premieutdelingen i auditoriet på Oscarsborg Hotell, og juryen skal presentere resultatene. Da får vi vite hvem som blir årets norgesmester – følg med, det blir kjempespennende!


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS