Årets møteplass for skalldyr går digitalt

Skalldyrkonferansen 2020 skulle arrangeres 10. juni i Oslo. På grunn av koronasituasjonen har Norges sjømatråd valgt å gjennomføre det som et digitalt arrangement i stedet.

Årets møteplass for skalldyr går digitalt
Foto: Norges sjømatråd

BRANSJENYTT

WEBINARÅrets møteplass for skalldyr går digitalt

Skalldyrkonferansen 2020 skulle arrangeres 10. juni i Oslo. På grunn av koronasituasjonen har Norges sjømatråd valgt å gjennomføre det som et digitalt arrangement i stedet.

  9. juni 2020
Den årlige Skalldyrkonferansen skulle egentlig gått av stabelen på Youngstorget i Oslo i juni, men på grunn av koronasituasjonen måtte planene endres.

– Skalldyrkonferansen blir i stedet et tre timer langt webinar som vil ta for seg en rekke aktuelle saker for den norske skalldyrnæringen, forteller Josefine Voraa som står bak arrangementet.

Tredelt skalldyrprogram 10. juni 2020

Voraa opplyser at webinaret vil sendes direkte fra klokken 10. Innledningen holdes av fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen.

 • Gjennomgang av hvordan Sjømatrådet har jobbet med skalldyr, status på skalldyrsalget i dagligvarehandelen, samt betraktninger om markedsadgang.
 • Fokus på markedene i Asia og på krabbebransjen. Konsekvenser av konkurranse fra russisk kongekrabbe, skalldyrsatsning i Kina, og hvordan koronasituasjonen har påvirket Norway King Crab.
 • De norske kaldtvannsrekene får hovedrollen. De siste utviklingstrendene i det globale rekemarkedet, og aktuell innføring i de to største rekemarkedene, Sverige og England.


Viktig å dele erfaringer

De siste årene har det vært en fantastisk verdiskapning for norsk skalldyrnæring. Fra 2015 har eksportverdien av skalldyr økt fra 1,49 milliarder til 2,38 milliarder kroner.

Norske skalldyr har også mottatt mye skryt fra flere Michelin-kokker. Skalldyrnæringen ble som mange andre hardt rammet av koronautbruddet, og det er viktigere enn noen sinn med erfaringsutveksling.

– De fleste har det veldig utfordrende, mens andre har klart å omstille seg. I tillegg sitter våre analytikere og fiskeriutsendinger på viktig innsikt som de ønsker å dele med næringen, avslutter Voraa.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Snart kursstart: Bli divemaster hos Nemo

  Når du vil ta skrittet videre på dykkekarrieren er PADI Divemaster kurset for deg. Da kan du assistere på Open Water-kurs og guide dykkere under vann. Ta skrittet hos Nemo i Bergen!

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS