Norsk dykkesenter ødelagt i storm

Octopuses Garden i Koh Kong-provinsen i Kambodsja ble nesten jevnet med jorden i en plutselig storm. Nå ber de norske eierne om hjelp til å gjenoppbygge senteret.

Norsk dykkesenter ødelagt i storm
Dykkesenteret ble mer eller mindre totalskadet i den plutselige stormen. Foto: Octopuses Garden

BRANSJENYTT

DYKKESENTERNorsk dykkesenter ødelagt i storm

Octopuses Garden i Koh Kong-provinsen i Kambodsja ble nesten jevnet med jorden i en plutselig storm. Nå ber de norske eierne om hjelp til å gjenoppbygge senteret.

  4. juni 2020
– Som om det ikke var nok med COVID-19 og massevis av avbestillinger ble dykkesenteret vårt ødelagt under en plutselig storm for et par uker siden, forteller Hege Cecilie Bye på en dårlig telefonlinje fra Kambodsja.

Sammen med samboer Kristoffer Fjeldså har hun drevet sitt eget dykkesenter på øya Koh S'Dach i Kambodsja siden 2015, og har opparbeidet seg en lojal kundekrets. For to uker siden ble drømmen lagt i grus.

Octopuses garden

FØR: Slik så dykkesenteret ut før stormen la ting i ruiner. Foto: Octopuses Garden


Ble nylig PADI-resort

For bare noen måneder siden fikk Octopuses Garden tildelt en etterlengtet resort-status fra PADI, etter at de i lengre tid hadde jobbet for å oppfylle kravene.

– Det er ikke alltid så enkelt i Kambodsja. Standarden på en del ting er lavere enn vi er vant med hjemme i Norge, så vi har jobbet hardt og investert for å få denne statusen på plass. Nå er omtrent alt ødelagt, forteller Bye.

Det norske paret er kjent for mange som tidligere dykkerinstruktører hos Oslofjorden Dykkersenter, Dykkersport og Hydra i Oslo. For noen år siden bestemte de seg for å prøve lykken utenlands.ETTER: Stormen gjorde store ødeleggelser. Nå ber de om hjelp til å gjenoppbygge resorten. Foto: Octopuses Garden


Store ødeleggelser

– Heldigvis ble ingen skadet i stormen. Men vi trenger hjelp til å bygge opp og reparere det som ble ødelagt før regnsesongen starter i juli, siden vi står uten inntekter på grunn av COVID-19, forteller Bye.

Dykkebåten, kompressoren og utstyret overlevde stormen, men det ble store skader på hovedbygningen. Alle elektriske apparater og alt PADI-materiellet ble ødelagt.

For å komme på fote igjen etter stormen og være klar til koronakrisen er over har de to opprettet en crowdfunding-side hvor man kan gi en hjelpende hånd.

Octopuses garden

Til tross for at Octopuses Garden ble nesten jevnet med jorden er de norske innehaverne ved godt mot. Foto: Ben Pattle


Gi en hjelpende hånd

I den fortvilte situasjonen ber Octopuses Garden om hjelp fra dykkere over hele verden, og på GoGetFunding-siden de har opprettet kan man sende dem noen kroner.

Til nå har det kommet inn over 10 000 kroner av de omkring 80 000 kronene det vil koste. Vi oppfordrer alle som har en slant å avse til å hjelpe dem med å komme på fote igjen.

– Vi er evig takknemlige til alle som gir oss en hjelpende hånd. Dette skal ikke til å knekke oss, vi kommer sterkt tilbake sier Bye.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS