– Dette er et skikkelig grøsserdykk!

Hvem husker ikke den ikoniske rollefiguren Jason med den karakteristiske hockeymasken fra «Fredag den 13de»-filmene? En innsjø i Minnesota byr på en skummel overraskelse.

– Dette er et skikkelig grøsserdykk!
Foto: Curtis Lahr/YouTube (skjermdump)

VIDEO– Dette er et skikkelig grøsserdykk!

Hvem husker ikke den ikoniske rollefiguren Jason med den karakteristiske hockeymasken fra «Fredag den 13de»-filmene? En innsjø i Minnesota byr på en skummel overraskelse.

  23. mai 2020
En grøsserfan har laget en statue av Jason Voorhees, komplett med kjettinger og den skumle masken som skremte vannet av en hel generasjon ungdommer på 1980-tallet.

– Statuen er laget av Doug Klein, og står på 35 meters dyp i innsjøen Lake Louise i Crosby, Minnesota. Den har stått der siden 2013, skriver Curtis Lahr, som opprinnelig la ut videoen på YouTube.

De to skal nå ha planer om å lage en statue av Freddy Krueger fra «Nightmare on Elm Street»-filmene.Video: Yup That Exists/YouTube


Slaktet av kritikerne – ble kultfilm

Den originale «Fredag den 13de»-filmen ble dårlig mottatt av kritikerne, men ble en stor kommersiell suksess og betraktes i dag som en kultfilm med fans over hele verden – åpenbart også blant dykkere.

Til sammen kom det ut hele tolv filmer i grøsserserien, og i den fjerde filmen blir Jason dratt ned til bunnen av innsjøen Camp Crystal Lake og lenket fast – men som skrekkfilmer flest kom han naturligvis tilbake igjen...

Ikke den eneste statuen

Da vi undersøkte litt på nettet oppdaget vi at det faktisk fantes en annen Jason-statue også. Den ble laget av Zachary Nagy, som avslørte at han stod bak stuntet i horror-podkasten «Slasher Radio» i september 2018.Video: New York Post/YouTube


Videoen gikk natuligvis viralt etter podkasten, og ble sett av Arizona Parks Department. De syntes ikke noe om at statuen stod på bunnen av Lake Pleasant, og fjernet «søppelet» kort tid etter.

Hvis du er grøsser-fan og vil oppleve en av barndommens «helter» under vann må du altså til Minnesota.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS