Se TV-serien om Raet nasjonalpark
Den unike naturen i Raet nasjonalpark gir grunnlag for et mangfoldig dyreliv, både over og under vann. I en serie på 8 deler blir du kjent med nasjonalparken, hvor sjøområder utgjør 98% av arealet.
DOKUMENTAR

Se TV-serien om Raet nasjonalpark
Den unike naturen i Raet nasjonalpark gir grunnlag for et mangfoldig dyreliv, både over og under vann. I en serie på 8 deler blir du kjent med nasjonalparken, hvor sjøområder utgjør 98% av arealet.
  18. mai 2020
☒   ANNONSE:
Serien er produsert av TV Agder, og Geir Eliassen fra Arendal Undervannsklubb har bidratt med flere flotte undervannsscener. I videovinduet over kan du se promofilmen som ble laget til åpningen av nasjonalparken.

I motsetning til andre nasjonalparker har ikke Raet nasjonalpark et geografisk navn, men har fått navn etter et geologisk fenomen, raet – endemorenen fra siste istid.

Nasjonalparken strekker seg under vann fra Lyngør til Grimstad og gir grunnlag for et mangfoldig liv i sjø, på land og i lufta.

Her kan du se hele TV-serien:Bli med Atle Nilsen på ålefiske i Hovekilen og besøk røykeriet hvor han lager den sjeldne delikatessen.Idylliske rullesteinsstrender og vakker natur. Hvorfor ser naturen ut slik den gjør i Raet nasjonalpark?
Flere selskaper tilbyr aktiviteter i Raet, og vi får høre om overnatting på fyrene i nasjonalparken.For å kunne forvalte Raet nasjonalpark på en god måte, må man ha kunnskap.
Programleder Dagrun Anholt treffer entomologen Arne Fjellberg, som forteller om småkryp som lever i vannet. Lær mer om edderkopper som lever i vann, igler og rumpetroll.Trekkfugler, sommerfugler, flaggermus, sjeldne fisk og en ukjent verden under vann: Bli med på artsjakt!Mange av de beste fiskeplassene finnes i Raet nasjonalpark. Hvordan sikre dem for fremtiden?
Naturen i Raet nasjonalpark trues av klimaforandringer, havforsuring, plastforsøpling og spøkelsesfiske. I denne episoden møter du personer som ønsker å gjøre noe aktivt for å møte utfordringene.


Flotte dykkemuligheter

I Raet nasjonalpark kan du være aktiv og utforske hva som lever på land og i sjøen, året rundt. Området egner seg perfekt for kajakkpadling, vindsurfing, båt- og fotturer – så vel som dykking, snorkling, bading og fisking.

Nasjonalparken byr på mange flotte dykkemuligheter, og i tareskogene er det et mangfold av liv. Her finnes torsk, sei, lyr – og selvsagt skjell, krabber og hummer.

Vil du vil dykke i Raet kan du kontakte Arendal Undervannsklubb.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS