Havforskningsinstituttet søker digital direktør

Vil du bidra til å skape en bærekraftig fremtid med data fra hav og kyst? Det verdensledende forskningsinstituttet i Bergen lyser nå ut en ny stilling som digital direktør.

Slik kan det fremtidige hovedkontoret til Havforskningsinstituttet bli seende ut. Illustrasjon: Vill Urbanisme

STILLING LEDIGHavforskningsinstituttet søker digital direktør

Vil du bidra til å skape en bærekraftig fremtid med data fra hav og kyst? Det verdensledende forskningsinstituttet i Bergen lyser nå ut en ny stilling som digital direktør.

  17. april 2020
Havforskningsinstituttet søker avdelingsdirektør for en nyopprettet dataavdeling, HI Digital. Avdelingsdirektøren vil delta i Havforskningsinstituttets ledergruppe, og får helhetlig ansvar for digitalisering og effektiv bruk av IKT ved instituttet.

Under avdelingen vil det ligge tre seksjoner: IT, Norsk Marint Datasenter og en nyopprettet seksjon for Digital utvikling. Avdelingsdirektøren vil lede arbeidet med å utvikle og bemanne den nye avdelingen, som vil bestå av rundt 60 personer.Geir Huse er fagdirektør for marine økosystemer og ressurser ved Havforskninginstituttet, og ønsker den nye stillingen velkommen. Foto: Erlend A. Lorentzen/Havforskningsinstituttet


Sentrale arbeidsoppgaver

Stillingen som avdelingsdirektør for HI Digital krever høy kompetanse innen digitalisering, med særlig vekt på IT-arkitektur og maskinlæring, samt håndtering, lagring og strukturering av store datamengder fra ulike kilder: Fartøy, fjern- eller selvstyrte farkoster, modeller, laboratorier, feltstasjoner og akvakulturstasjoner for forskning.Avdelingsdirektøren skal være en pådriver for at instituttets dataleveranser skal foregå mest mulig sømløst og automatisk, i godt samarbeid med Havforskningsinstituttets eksisterende IT-infrastruktur.

Kvalifikasjoner

Det er en forutsetning for å lykkes i stillingen at lederen holder seg faglig oppdatert på avdelingens fagområder og utvikler egen kompetanse. Det er åpent om den som ansattes bør ha ingeniør- eller ha forskningsbakgrunn.

Høyere utdannelse og arbeidserfaring innen relevante fagområder er nødvendig, og personlige egenskaper vil ha stor vekt. Gode lederegenskaper er nødvendig, og den som blir ansatt må være resultatorientert, ha gode samarbeidsevner og kunne motivere medarbeiderne.Håndtering, lagring og strukturering av data fra fartøy og fjern- eller selvstyrte farkoster vil være en del av jobben som digital direktør ved Havforskningsinstituttet. Illustrasjon: NIVA/Kongsberg Maritime AS


Det er krav at søkere må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk, som er arbeidsspråket. Man må også mestre engelsk skriftlig og muntlig på høyt nivå.

Ytterligere informasjon

Arbeidssted er Bergen, og noe reisevirksomhet må påregnes. Andre oppgaver enn det som er nevnt ovenfor kan bli pålagt ved behov. Stillingen lønnes fra brutto kr 800 000–1 000 000 ut fra kvalifikasjoner.

Havforskningsinstituttet er en virksomhet som er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Havforskningsinstituttet har som mål å øke antallet kvinner i lederstillinger.

Nærmere opplysninger om stillingen fås hos direktør Sissel Rogne på tlf. 907 32 123.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS