Havforskningsinstituttet søker digital direktør

Vil du bidra til å skape en bærekraftig fremtid med data fra hav og kyst? Det verdensledende forskningsinstituttet i Bergen lyser nå ut en ny stilling som digital direktør.

Slik kan det fremtidige hovedkontoret til Havforskningsinstituttet bli seende ut. Illustrasjon: Vill Urbanisme

STILLING LEDIGHavforskningsinstituttet søker digital direktør

Vil du bidra til å skape en bærekraftig fremtid med data fra hav og kyst? Det verdensledende forskningsinstituttet i Bergen lyser nå ut en ny stilling som digital direktør.

  17. april 2020
Havforskningsinstituttet søker avdelingsdirektør for en nyopprettet dataavdeling, HI Digital. Avdelingsdirektøren vil delta i Havforskningsinstituttets ledergruppe, og får helhetlig ansvar for digitalisering og effektiv bruk av IKT ved instituttet.

Under avdelingen vil det ligge tre seksjoner: IT, Norsk Marint Datasenter og en nyopprettet seksjon for Digital utvikling. Avdelingsdirektøren vil lede arbeidet med å utvikle og bemanne den nye avdelingen, som vil bestå av rundt 60 personer.Geir Huse er fagdirektør for marine økosystemer og ressurser ved Havforskninginstituttet, og ønsker den nye stillingen velkommen. Foto: Erlend A. Lorentzen/Havforskningsinstituttet


Sentrale arbeidsoppgaver

Stillingen som avdelingsdirektør for HI Digital krever høy kompetanse innen digitalisering, med særlig vekt på IT-arkitektur og maskinlæring, samt håndtering, lagring og strukturering av store datamengder fra ulike kilder: Fartøy, fjern- eller selvstyrte farkoster, modeller, laboratorier, feltstasjoner og akvakulturstasjoner for forskning.Avdelingsdirektøren skal være en pådriver for at instituttets dataleveranser skal foregå mest mulig sømløst og automatisk, i godt samarbeid med Havforskningsinstituttets eksisterende IT-infrastruktur.

Kvalifikasjoner

Det er en forutsetning for å lykkes i stillingen at lederen holder seg faglig oppdatert på avdelingens fagområder og utvikler egen kompetanse. Det er åpent om den som ansattes bør ha ingeniør- eller ha forskningsbakgrunn.

Høyere utdannelse og arbeidserfaring innen relevante fagområder er nødvendig, og personlige egenskaper vil ha stor vekt. Gode lederegenskaper er nødvendig, og den som blir ansatt må være resultatorientert, ha gode samarbeidsevner og kunne motivere medarbeiderne.Håndtering, lagring og strukturering av data fra fartøy og fjern- eller selvstyrte farkoster vil være en del av jobben som digital direktør ved Havforskningsinstituttet. Illustrasjon: NIVA/Kongsberg Maritime AS


Det er krav at søkere må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk, som er arbeidsspråket. Man må også mestre engelsk skriftlig og muntlig på høyt nivå.

Ytterligere informasjon

Arbeidssted er Bergen, og noe reisevirksomhet må påregnes. Andre oppgaver enn det som er nevnt ovenfor kan bli pålagt ved behov. Stillingen lønnes fra brutto kr 800 000–1 000 000 ut fra kvalifikasjoner.

Havforskningsinstituttet er en virksomhet som er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Havforskningsinstituttet har som mål å øke antallet kvinner i lederstillinger.

Nærmere opplysninger om stillingen fås hos direktør Sissel Rogne på tlf. 907 32 123.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS