Dyk-Leif har fått heis på hekken

Nå kan man dykke enda enklere og mer behagelig hos Dyk-Leif i Hamburgsund – de har montert heis på hekken av dykkebåten Väderöfjord. Ta turen over grensen og opplev Väderöara i høst!

DYKKETURERDyk-Leif har fått heis på hekken

Nå kan man dykke enda enklere og mer behagelig hos Dyk-Leif i Hamburgsund – de har montert heis på hekken av dykkebåten Väderöfjord. Ta turen over grensen og opplev Väderöara i høst!

  16. april 2020
Dyk-Leif har tre dykkebåter, og det er den mellomste som nå har fått montert dykkerheis på hekken. M/S Väderöfjord er en 12 meter lang stålbåt med god plass til 12 dykkere, og har både ferskvann til skylling og toalett ombord.

Tegningene til heisen har innehaver Anders Säldemark fått fra Carlo Golfetto på One Ocean Dive Resort i Søgne, og han har gjort noen tilpasninger og modifikasjoner slik at den fungerer optimalt på M/S Väderöfjord.

Dykking er lett når man har heis!Video: Dyk-Leif


Fornøyde gjester

– Gjestene er veldig fornøyd! Det er behagelig å bare svømme inn på plattformen på slutten av dykket, og ikke trenge å tenke på at man skal opp en bratt stige med alt det tunge utstyr, sier Säldemark til Dykking.

Dyk-Leif kjører dagsturer til øygruppen Väderöarna, som ligger ca. åtte sjømil utenfor Hamburgsund på den svenske vestkysten. Er vinden for sterk finnes det også flere spennende dykkeplasser i skjærgården utenfor.

– Vi planlegger å installere heis på Triton også, den største av de to dykkebåtene våre, men ser det an litt på grunn av koronasituasjonen. Vi har nylig også gjort en stor investering i 84 solcellepaneler som driver kompressoren, spa og overnattingsdelen, forteller Säldemark.Med to romslige båter har Dyk-Leif plass til mange dykkere på turene til idylliske Väderöarna. Her ute er det et yrende marint liv, med mye gylter, nakensnegler, krabber og hummer


Sveriges beste dykking?

Dykkingen på Väderöarna regnes som den beste i Sverige, og er svært populært blant svenske dykkere. Dyk-Leif har en rekke forskjellige arrangementer i løpet av året, og har vært fast arrangør av det svenske mesterskapet i UV-foto i mange år.

I tillegg til flott dykking, god service og fine fasiliteter gir en tur til Dyk-Leif også muligheten til en handletur for tilreisende nordmenn – Hamburgsund ligger bare en times kjøring fra grensen ved Svinesund.Kanskje får også dykkebåten Triton heis på hekken om ikke så lenge.


Dersom du abonnerer på bladet Dykking kan du gjerne finne frem utgave 3/2018 og lese mer om hvorfor svenskene flokker til «Bästkusten»! Kanskje du får lyst til å ta turen over kjølen selv til høsten?


ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS