Beslagla over 100 ulovlige krepseteiner

En fritidsfisker på Vestlandet er nå mistenkt for ulovlig fiske, i tillegg til å ha stjålet andres redskap, etter at Kystvakten og politiet gikk til aksjon nylig.

Over 100 teiner ble beslaglagt i aksjonen nylig. Foto: Kystvakten

MILJØ

   

FISKERIBeslagla over 100 ulovlige krepseteiner

En fritidsfisker på Vestlandet er nå mistenkt for ulovlig fiske, i tillegg til å ha stjålet andres redskap, etter at Kystvakten og politiet gikk til aksjon nylig.

  2. april 2020
På oppdrag fra Fiskeridirektoratet gjennomførte Kystvakten og politiet en aksjon mot en fritidsfisker i region Vest der over 100 krepseteiner ble beslaglagt. Teinene viste seg å tilhøre en yrkesfisker som hadde anmeldt tyveriet i 2019.

– Selv om kontrollaktiviteten er endret på grunn av koronapandemien kan vi likevel være på havet og kontrollere at både yrkesfisket og fritidsfisket pågår på korrekt vis. Vi kan også gjennomføre aksjoner for å avsløre ulovligheter, sier inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

Ulovlig fiske

Fritidsfiskeren er nå både mistenkt for å ha stjålet andres redskap, i tillegg til ulovlig fiske etter sjøkreps. Saken vier at kontrollorganene er i stand til å avdekke ulovligheter også i tider hvor mye av landet er satt på vent.

– Når vi får inn gode tips er det ikke langt til handling, selv om kontrollaktiviteten er endret. Denne saken viser i tillegg at det tverretatlige samarbeidet fungerer selv med de utfordringene vi har nå, sier Iden.

Saken ble først anmeldt av yrkesfiskeren og siden henlagt uten kjent gjerningsperson. Ny informasjon førte til at politiet åpnet saken igjen, og i kontrollaksjonen nylig ble altså over 100 krepseteiner beslaglagt.

Kilde: Fiskeridirektoratet

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre og tryggere dykker hos ProDykk

  Lær å forebygge og håndtere problemer i vannet og bli mer selvsikker i dine ferdigheter som dykker med kurset SSI Stress & Rescue. Det er bra både for deg selv og meddykkerne!

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;