Strandryddeuka utsatt på grunn av korona

Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020. – Årets viktigste dugnad er å gjøre vårt for å redusere smittefare, sier de i en uttalelse. Ny tentativ dato er september.

Foto: Hold Norge Rent

MILJØ

   

RYDDEAKSJONERStrandryddeuka utsatt på grunn av korona

Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020. – Årets viktigste dugnad er å gjøre vårt for å redusere smittefare, sier de i en uttalelse. Ny tentativ dato er september.

  27. mars 2020
For å hindre smittespredning har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020 til høsten.

– Det er selvsagt trist, men det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad når vi står midt oppi en så prekær situasjon, sier ryddegeneral Fanny Pindsle hos Hold Norge Rent.

Utsatt, ikke avlyst!

Strandryddeuka mobiliserer nærmere hundre tusen frivillige hvert år og er Norges største kollektive ryddedugnad.

– Årets dugnad er ikke avlyst, men denne vil bli annerledes i år. Det viktigste vi kan gjøre nå er å forhindre smittespredning. Derfor utsetter vi Strandryddeuka og fraråder rydding inntil videre, sier Pindsle.Det er enda ikke mulig å si når Strandryddeuka vil finne sted fordi situasjon utvikler seg stadig, men Hold Norge Rent håper det vil være mulig å gjennomføre dugnaden i september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen.De er flere gode grunner til at det faktisk er bedre å gjennomføre Strandryddeuka på høsten – for eksempel hensynet til hekkende sjøfugl.


Hvorfor avlyses Strandryddeuka?

Strandryddeuka mobiliserer tusenvis av frivillige som drar ut og rydder sammen, men nå må vi unngå å samles i grupper. Hvert år rydder frivillige mange hundre tonn avfall, og for å gjennomføre Strandryddeuka er Hold Norge Rent derfor avhengig av et nært samarbeid med avfallsselskapene.

Beskjeden fra myndighetene er at samfunnskritiske tjenester skal prioriteres, og spesielt avfallsselskapene har begrenset kapasitet og ikke skal belastes med avfall fra ryddeaksjoner i den nåværende situasjonen.

– Derfor må vi dessverre la søplet ligge inntil videre og heller gjøre en skikkelig innsats til høsten, sier Pindsle.

www.holdnorgerent.no listes det opp flere gode grunner til å gjennomføre Strandryddeuka om høsten, og man får forslag til alternative aktiviteter.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS