Opplev nakensneglene på Gulen

Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENT

   

NAKENSNEGLEROpplev nakensneglene på Gulen

Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

Annonsørinnhold fra Gulen Dykkesenter
OPPDATERING: På grunn av koronaviruset blir nakensneglesafarien flyttet til et senere tidspunkt.

Nakensneglesafarien har etter hvert blitt en tradisjon, og godt over 100 dykkere fra hele Europa har deltatt opp gjennom årene. Fra hele verden, faktisk – det har kommet entusiaster så langt borte fra som USA og Ecuador!

Husrevet på Gulen Dykkesenter er et eldorado for nakensnegler, og ingen steder i Nord-Atlanteren har det blitt dokumentert flere arter enn her. Til nå er det funnet hele 85 forskjellige nakensnegler, flere av dem nye for vitenskapen.

Gulen Nudibranch Safari 2020 finner sted 24.–29. mars 2020Feltlaboratoriet er alltid populært på nakensneglesafarien. Her studeres de innsamlede artene nøye, og blir identifisert dersom det er mulig.


Spennende folkeforskning

På fjorårets arrangement ble det funnet imponerende 57 forskjellige sorter, og spenningen er som alltid stor: Blir det flere eller færre i år? Det avhenger av de lokale forholdene – men at det blir mange er det ingen som tviler på.

Nakensneglesafarien består av dykking på husrevet, foredrag fra ekspertene og gode muligheter til å lære mer i feltlaboratoriet. Her finnes litteratur, stereoluper og annet utstyr for nærmere studier.

Ikke bare lærer du selv mer om nakensnegler – du bidrar også til at forskerne får en bedre forståelse av «havets sommerfugler».Det dukker opp mange sjeldenheter på nakensneglesafarien – iblant også arter som aldri tidligere har vært beskrevet av vitenskapen.


Fantastisk makrodykking

Husrevet på Gulen Dykkesenter er kjent verden over for det store antallet nakensneglearter som finnes der. I mars i fjor omtalte engelske DIVE Magazine også husrevet på Gulen som Europas beste makrodykkested.

Hvis du vil lære mer om nakensnegler er nakensneglesafarien perfekt for deg! Her får du hjelp av ekspertene og de andre deltakerne, og mulighet til å oppleve flere arter nakensnegler enn du noen gang har sett på én helg.

Det meste er inkludert – pris kr 9.250,-

Nakensnglesafarien inkluderer fire dykk om dagen, luftfylling, fem overnattinger i dobbeltrom, foredrag, workshop og middag alle dager. Frokost og lunsj må deltakerne ordne selv, og det er nærbutikk bare noen minutter unna.Kontakt Gulen Dykkesenter:
Hjemmeside: www.gulendiveresort.com
Telefon: 57 78 40 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Besøksadresse: Glosvikveien 134, 5960 Dalsøyra

#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Vil du bli yrkesdykkar? Da må du søke snart!

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.