Vellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.

KLUBBNYTT

   

MILJØVellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.

  26. januar 2020
Tolv dykkere fra de nevnte klubbene og tre tilreisende fra Oslo deltok på DykkeCamp på Strømtangen Fyr på jakt etter spøkelsesteiner forrige helg. Campen ble arrangert av Naturvernforbundet i Fredrikstad og Hvaler med støtte fra Østfold Fylkeskommune.

– Dykkerne gjorde en formidabel innsats. Til tross for dårlig sikt fant de et tyvetalls teiner, masse taurester, bildekk, flasker og mye annet som absolutt ikke hører hjemme på havets bunn, sier Jon Amtrup, prosjektansvarlig for campen.
Foto: Jon Amtrup, Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler


Gratis overnattig, mat og drikke

Rammen for campen var Strømtangen Fyr, og alle dykkerne som ville fikk overnatte på fyret. Naturvernforbundet sørget også for mat og drikke til alle de frivillige.

Søndag var sikten bedre og dykkerne gikk i vannet like utenfor fyret. Også her var det mange teiner, ruser og annet søppel å finne, og dykkerne gjorde en kjempeinnsats med å rydde opp

– Det var en god følelse at så mye ble tatt opp, men samtidig er det helt forferdelig at så mye finnes der nede, sier Amtrup.Det var fine fasiliteter for dykkecamp på Strømtangen Fyr. Foto: Jon Amtrup, Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler


Ny dykkecamp om en måned – bli med!

Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler arrangerer en ny DykkeCamp på Strømtangen Fyr fra 28. februar til 1. mars. Dykkere som blir med og hjelper til får gratis overnatting på fyret, samt mat og drikke.

– Det er helt klart behov for å jakte på flere spøkelsesteiner, og da er innsatsen til frivillige dykkere helt avgjørende. Vi er glade for at så mange stilte opp og håper på hjelp også i fortsettelsen, sier Amtrup.


ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.