PRODUKTNYTTNytt ventilsett: Apeks MTX-RC

Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.

Nytt ventilsett: Apeks MTX-RC

Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.

  13. januar 2020
Det forseglede førstetrinnet er laget etter militære spesifikasjoner, og har samme frostsikring som de andre modellene i MTX-serien. Ribber sikrer maksimal temperaturutveksling og forhindrer ventilfrys selv under svært lave temperaturer.

Portplasseringen er laget slik at slangerutingen blir perfekt, og det balanserte andretrinnet gir optimal ytelse og komfort uansett hvilke omgivelser man dykker i, lover produsenten.

Presentasjon av Apeks MTX-RC:Video: Apeks Diving/YouTube


Smart plassering av portene

Førstetrinnet har to vinklede høytrykksporter, og fire lavtrykksporter som er plassert parvis på hver side av et roterende mellomstykke. En femte lavtrykksport sitter på enden av førstetrinnet, beskyttet av en hette.

Ventilsettet leveres med slanger som roterer i festet i begge ender, slik at de ikke vrir seg når man snur på hodet. Dette gir mindre bevegelse i andretrinnet, og dermed en mer behagelig dykkeopplevelse.

Førstetrinnet leveres både med DIN, Yoke og M26-gjenge, og er kompatibelt med nitrox/oksygen opp til 40% (gjelder utenfor EU – i EU må alt over 21% oksygen bruke en M26 gjenge).Apeks MTX-RC leveres i en svært hendig ventilbag som også har plass til en laptop!


Imponerende motstandsdyktig

I videoen forteller Apeks at de har gjennomført en simulert test av ventilsettet i 0,5°C vann på 60 meters dyp, med en dykker som puster 25 ganger i minuttet i en halv time.

Etter denne påkjenningen var andretrinnet fullstendig omsluttet av is, men det var ikke isdannelse på innsiden. Ventilen fungerte helt som den skulle, ifølge produsenten.


SafeNor AS er norsk distributør av Apeks, og du finner oversikt over deres forhandlere over hele landet på www.safenor.no/forhandlere.

ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.