Norskbygd liveboard på grunn i Chuuk Lagoon

Liveaboarden D/S Thorfinn gikk på grunn på et korallrev i Chuuk Lagoon, og ble reddet av mannskaper fra bergingsskipet USNS Salvor forrige helg. Dette melder U.S. Navy på sine nettsider.

Norskbygd liveboard på grunn i Chuuk Lagoon
Foto: U.S. Navy

NYHETERNorskbygd liveboard på grunn i Chuuk Lagoon

Liveaboarden D/S Thorfinn gikk på grunn på et korallrev i Chuuk Lagoon, og ble reddet av mannskaper fra bergingsskipet USNS Salvor forrige helg. Dette melder U.S. Navy på sine nettsider.

  7. desember 2019
Dykkere fra det amerikanske bergingsskipet USNS Salvor gav assistanse da den norskbygde liveaboarden gikk på grunn under en storm i Chuuk Lagoon den 1. desember.

USNS Salvor var i Chuuk for å trene på søk og hevingsoperasjoner da de responderte på nødmeldinger fra D/S Thorfinn. Etter å ha sørget for at mannskapet var i sikkerhet fikk dykkere fra U.S. Navy's Mobile Diving & Salvage Unit liveaboarden flott fra revet i samarbeid med USNS Salvor.

– Det var et flott eksempel på hva vi kan få til når vi jobber sammen som et team, sa kaptein Robert Williams, flaggkommandør for Military Sealift Command East til den amerikanske marinens nettsider.D/S Thorfinn i Chuuk Lagoon i september 2018.


– Hadde ikke gått på grunn, sier kapteinen

Etter det Dykking erfarer skal det ikke ha vært gjester ombord på liveaborden da uhellet skjedde, og ingen personer ble skadet i hendelsen. Kaptein Lance Higgs på D/S Thorfinn avdramatiserte hendelsen overfor britiske Divernet:

– Vi hadde ikke gått på grunn, men ankrene ble dratt et stykke avgårde mens vi holdt på med vedlikehold av kjelene, slik at vi kom i kontakt med revet, sier Higgs.D/S Thorfinn på vei hjem fra fangstfeltet etter sin siste sesong som hvalbåt i 1964/65. Faksimile fra rederiets blad «Thor-Glimt», mai 1979.


Bygd i Norge

Den 52 meter lange D/S Thorfinn ble bygd på Stord Verft i Leirvik i 1952, og tilhørte opprinnelig Thor Dahls Hvalfangerselskap i Sandefjord. Etter flere sesonger som hvalbåt i Norge og Canada ble hun kjøpt av Lance Higgs på 70-tallet og bygd om til charterbåt for turister i Vancouver.

D/S Thorfinn har gått som liveaboard i Chuuk Lagoon siden 1982, og eies i dag av selskapet Seaward Holdings Micronesia Ltd.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS