Vrakfunnet i Søgne får internasjonal oppmerksomhet

Funnet av det hollandske handelsskipet Juffrau Elisabeth som ble offentliggjort fredag 25. oktober vekker oppsikt også internasjonalt.

Video: Fox News

VRAKFUNNVrakfunnet i Søgne får internasjonal oppmerksomhet

Funnet av det hollandske handelsskipet Juffrau Elisabeth som ble offentliggjort fredag 25. oktober vekker oppsikt også internasjonalt.

  5. november 2019
Både amerikanske Fox News og den britiske avisen Daily Express har omtalt det unike vrakfunnet. Søgne Dykkerklubb fant vraket i mars etter 40 års leting i skjærgården utenfor Søgne.

Bladet Dykking fikk være med på et dykk og se vrakrestene med egne øyne da vi var i Søgne for å overvære presentasjonen som ble holdt på et folkemøte på Trysnes Brygge.Det var utrolig mye spennende å se på vraket av Juffrau Elisabeth – murstein, flasker og leirgods lå strødd på bunnen.
Juffrau Elisabeth gikk ned i brenningene ved Ulveskjærene utenfor Søgne i 1760, og la seg pent til rette på bunnen. I dag ligger det hundrevis av gjenstander av stor marinarkeologisk verdi på bunnen.

Et sjeldent og viktig funn

– Dette er et fantastisk funn, helt på linje med fregatten Lossen. Et funn man sannsynligvis bare gjøre én gang i sin karriere som arkeolog, sa Ivar Nesse-Arrestad fra Riksantikvaren.

Han var til stede på folkemøtet i Søgne sammen med Jørgen Johansen fra Maritimt Museum. Oppmøtet var svært godt, og nærmere 200 mennesker var til stede og fikk en flott presentasjon av vrakfunnet.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS