REV Ocean kjøper Supporter 6000 ROV fra Kystdesign

REV Ocean forbereder seg på utforskning og prøvetaking ned til 6 000 meters dyp. Nå har selskapet anskaffet en Supporter 6000 ROV fra Kystdesign.

REV Ocean kjøper Supporter 6000 ROV fra Kystdesign
Foto: REV Ocean

FORSKNING

ROVREV Ocean kjøper Supporter 6000 ROV fra Kystdesign

REV Ocean forbereder seg på utforskning og prøvetaking ned til 6 000 meters dyp. Nå har selskapet anskaffet en Supporter 6000 ROV fra Kystdesign.

  30. oktober 2019
Forskningsskipet REV Ocean kom til Norge for omtrent en måned siden, og blir nå utstyrt ved verftet VARD Brattvåg. Et av de første innkjøpene selskapet kan melde om er en ROV som kan gå til 6 000 meters dyp.

Supporter 6000 er levert av selskapet Kystdesign i Aksdal, og måler 2,75 x 1,7 x 1,65 meter og veier 3 600 kilo. Thrusterne har en samlet ytelse på 115 Kw og nyttelasten er på 400 kilo.

Den avanserte ROV'en kan utstyres med opptil 16 vitenskapelige sensorer. Supporter 6000 har 10 kameratilkoblinger og avanserte funksjoner som automatisk posisjonering og tracking.

Supporter 6000 kan ta prøver og filme marint liv helt ned til 6 000 meters dyp, og skal opereres gjennom REV Oceans moonpool. Den avanserte ROV'en er levert av selskapet Kystdesign i Aksdal.


Utforskning, prøvetaking og observasjon

– Dette vil bli et av våre viktigste verktøy for å nå våre vitenskapelige mål. Vårt mantra er å samarbeide med de beste i bransjen, og vi er svært fornøyd med samarbeidet med Kystdesign, sier adm. dir. Nina Jensen i REV Ocean.

REV Ocean skal gjennomføre geofysiske studier, utforske hydrotermiske skorsteiner, utføre komplekse prøvetakingsprogrammer og filme de lite utforskede økosystemene i dyphavet.

– Vi er glade for å kunne levere vårt flaggskip Supporter 6000 til REV Ocean. Denne kontrakten styrker vår posisjon som en ledende produsent av ROV'er til bruk på dypt vann, sier daglig leder Erik Kold Bakkevold i Kystdesign.

Slik blir Kjell Inge Røkkes gigantiske forskningsskip:Video: CNET/YouTube


REV Ocean blir verdens største og mest avanserte forskningsfartøy. I tillegg til den nyinnkjøpte ROV'en skal skipet utstyres med trål, sonarsystemer, auditorium og klasserom, moonpool, AUV og en Triton 7500/3 miniubåt.

Det 183 meter lange forskningsskipet skal stå ferdig i 2021, og vil ha plass til ca. 60 forskere og et mannskap på 35.

Les hele pressemeldingen på www.revocean.org/kystdesign.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS