Gozo kan få et nytt vrak – vil senke 60 meter lang tanker

Et tankskip som strandet i Qawra på Malta i fjor kan bli en ny dykkeattraksjon på Middelhavsøya, dersom Professional Diving Schools Association of Malta (PDSA) får det som de vil.

Foto: Skjermdump

VRAK

VIDEOGozo kan få et nytt vrak – vil senke 60 meter lang tanker

Et tankskip som strandet i Qawra på Malta i fjor kan bli en ny dykkeattraksjon på Middelhavsøya, dersom Professional Diving Schools Association of Malta (PDSA) får det som de vil.

  26. oktober 2019
Den 60 meter lange Togo-registrerte tankeren Hephaestus blåste på land under en kraftig storm den 10. februar 2018, og ble liggende på land i seks måneder før den ble fjernet, skriver avisen Times of Malta.

Skipet ble tauet til Cassar Ship Repair i Marsa, men eierne har avslått å gjennomføre de kostbare reparasjonene som kreves for å gjøre skipet sjødyktig igjen. Nå jobbes det for å senke skipet som en ny attraksjon for dykkere.

Her er en dronevideo av Hephaestus:Video: TestaFilms/YouTube


Skal rengjøres og tømmes

PDSA venter nå på at planleggingsmyndighetene på øya skal undersøke og godkjenne plassen hvor det planlegges å senke tankeren, som nå er i ferd med å rengjøres og tømmes.

Vraket skal etter planen senkes på 30–40 meters dyp på begynnelsen av dykkesesongen neste år.

– Vi håper det blir en fantastisk dykkeopplevelse, sier dykker og filmskaper Emi Farrugia til Times of Malta. Han har ifølge avisen bistått PDSA med søknaden om få få senke vraket.Cominoland er et av vrakene på Gozo som er senket med vilje. Mange nordmenn har besøkt Malta og Gozo, ikke minst på grunn av de mange flotte vrakene.


Mange flotte vrakdykk

Gozo har allerede tre vrak som har blitt senket med vilje – Karwela, Xlendi og Cominoland. Nå vil Professional Diving Schools Association of Malta (PDSA) senke Hephaestus i Qala, ikke langt fra der disse tre ligger.

Også på Malta ligger det flere vrak som er senket med vilje, blant annet P-29 Boltenhagen – men her finnes det også en rekke svært spennende og mer autentiske vrak fra andre verdenskrig.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS