Fant hvalkadaver på 3 240 meters dyp

På årets siste tokt kom forskerne på forskningsfartøyet EV «Nautilus» over et uvanlig syn – et såkalt «whale fall». Det fem meter lange hvalkadaveret har blitt et festmåltid for fisk, krabber og blekksprut.

VIDEO

   

MARINBIOLOGI



Fant hvalkadaver på 3 240 meters dyp

På årets siste tokt kom forskerne på forskningsfartøyet EV «Nautilus» over et uvanlig syn – et såkalt «whale fall». Det fem meter lange hvalkadaveret har blitt et festmåltid for fisk, krabber og blekksprut.

  25. oktober 2019
Når en død hval synker dypere enn 1 000 meter kalles det et «whale fall», og det var dette forskerne kom over på Davidson Seamount utenfor kysten av California.

Forskerne er ikke sikre på hvilken hvalart det dreier seg om, men man kan se at det er en bardehval. Kadaveret kan bli liggende på havbunnen i flere år, og gir næring til en rekke åtseletere.

Fisk, krabber og blekksprut tar for seg av spekk og kjøtt, og til slutt fjerner beinspisende Osedax-ormer de siste restene.

Forskningsfartøyet E/V «Nautilus» undersøker ukjente havområder og leter etter nye arter og spennende biologi. Du kan se flere videoer og følge forskningsekspedisjonen på www.nautiluslive.org.

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.