Dykket for miljøet i Haugesund

Slettaa Dykkerklubb, deres samarbeidspartnere, 74 dykkere og rundt 50 andre frivillige har i dag fjernet nesten fem og et halvt tonn søppel fra havbunnen i Smedasundet.

Leder i Slettaa Dykkerklubb Åge Wee (t.v.) informerte de frivillige før ryddeaksjonen startet. Alle foto: Tor André Johannessen

ARRANGEMENT

MILJØDykket for miljøet i Haugesund

Slettaa Dykkerklubb, deres samarbeidspartnere, 74 dykkere og rundt 50 andre frivillige har i dag fjernet nesten fem og et halvt tonn søppel fra havbunnen i Smedasundet.

  19. oktober 2019
Det var godt fremmøte i Haugesund da Project AWARE Smedasund gikk av stabelen i regi av Slettaa Dykkerklubb. Klubben har ryddet over 70 tonn avfall fra havbunnen i lokalområdet de siste årene.

– Ny norgesrekord i rydding av dykkere i Haugesund! Det var 74 dykkere og ca. 50 frivillige på land. 5 400 kg med søppel ble hentet opp av sundet i Haugesund. Tusen takk til alle dykkere og sponsorer som stilte opp i Aware Smedasundet, skriver klubben på sin Facebook-side.

Tor André Johannessen har sendt oss bilder fra ryddeaksjonen i dag:


Erik Haraldseid og Stine Saghaug klare for innsamling av søppel på havbunnen i Smedasundet i Haugesund.


Olivia Lie Norlander gikk i sjøen med fangstnettet klart. Her skulle det plukkes søppel! Dykkerne gjorde en uvurderlig innsats for miljøet i Smedasundet.


Nestleder i Slettaa Dykkerklubb Lars Einar Hollund registrerte dykkerne før de hoppet uti. Til sammen var ikke mindre enn 74 dykkere i vannet i dag.


Skjærgårdstjenesten stilte også i år opp og gjorde en kjempeinnsats med å heve tyngre gjenstander som dykkerne hadde merket med bøye.


Brannvesenet deltok også i ryddeaksjonen, og stilte mannsterkt opp med dykkere, biler og materiell.


Dykkerne var utstyrt med nummer på flaskene slik at det skulle bli lettere å holde orden på alle sammen. Her er dykkere på vei uti tidligere i dag.


Olivia Lie Norlander (til høyre) og Thomas Kallevik var blant de mange som dykket for et bedre miljø. De første dykkerne var i vannet allerede i 10.30-tiden.


Under fjorårets ryddeaksjon i Smedasundet ble det hentet opp 7,5 tonn søppel fra havbunnen. Kanskje blir det ny rydderekord i år?

OPPDATERING: Her er noen av dagens funn:
Levende dyr ble naturligvis sluppet ut i vannet igjen.


Fikk hjertestarter av Sparebanken Vest

Banksjef Sparebanken Vest i Haugesund Nina Hopsdal gav Slettaa Dykkerklubb en gave på kr 20 000,- øremerket til hjertestarter som takk for innsatsen i dag.– Takk! Det er en gave vi setter stor pris på, men håper aldri kommer til nytte sa Åge Wee til stor latter blant tilskuerne.


Av hensyn til sikkerheten var Smedasundet stengt for annen båttrafikk mens ryddeaksjonen pågikk. Alle som hjalp til fikk lunsj på brygga, og det ble trukket ut flotte premier blant deltakerne.

Vi gratulerer Slettaa Dykkerklubb, samarbeidspartnere, sponsorer og ikke minst alle de frivillige med innsatsen – det er flott at dere dykker for miljøet!


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS