Norges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

Norges største oppryddingsaksjon under vann

KLUBBNYTT

ARRANGEMENT

MILJØNorges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

  13. oktober 2019
Med hjelp fra gode samarbeidspartnere klubben fjernet til sammen over 70 tonn marint avfall i Smedasundet og andre steder i Haugesundsområdet siden de startet Project Aware Smedasund for sju år siden.

Lørdag 19. oktober er det klart for en ny ryddeaksjon

Slettaa Dykkerklubb håper det møter opp mange dykkere på hovedkaia i Haugesund sentrum. I fjor var over 80 dykkere i vannet, og det trengs også frivillige på land. Alle hjelpende hender velkommen!Det er mye rart som har blitt hentet opp fra havbunnen i Smedasundet de siste årene – her en gammel «slepebrøler». Foto: Slettaa Dykkerklubb


Arrangementet starter klokken 09:45 med registrering og informasjonsmøte. Alle får servert lunsj, og det blir trukket ut premier verdt 45 000 kroner blant de som har deltatt.

– Hovedpremien er en Bruvik klokke verdt 15 000 kroner. Vi har også en Simrad scanner og mye annet fint, sier klubbleder Åge Wee til Dykking.

Les mer, meld din interesse og følg arrangementet på Facebook!

Slettaa Dykkerklubb har nylig passert 330 medlemmer, og er dermed en av de største dykkeklubbene i landet.

De har blitt en samlende kraft i Haugaland-området, og med høy aktivitet, jevnlige klubbdykk og spennende arrangementer er det ikke rart at dykkerne i området flokker til klubben.Fra venstre de to styremedlemmene Thomas Bergh og Thorbjørn Brekke, klubbleder Åge Wee og dagens dykkeleder, nestleder i klubben Lars Einar Hollund. Foto: Tor André Johannessen


Snart står også et nytt klubbhus klart, med flotte fasiliteter for medlemmene. Du finner mer informasjon om Slettaa Dykkerklubb på Facebook og på klubbens hjemmesider, www.slettaadk.no.

Kartlegging av marint avfall

I går lørdag 12. oktober var dykkere fra Slettaa Dykkerklubb i aktivitet med kartlegging av søppelforholdene på havbunnen i Smedasundet før ryddedugnaden neste lørdag.

To kubikkmeter av avfallet som hentes opp skal sendes til firmaet Mepex Consulting i Asker for detaljert analyse.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS