Norges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

Norges største oppryddingsaksjon under vann

KLUBBNYTT

ARRANGEMENT

MILJØNorges største oppryddingsaksjon under vann

Neste helg er det igjen klart for Project Aware Smedasund, den største ryddeaksjonen under vann i Norge. Slettaa Dykkerklubb har hentet opp over 70 tonn søppel i Haugesund de siste årene.

  13. oktober 2019
Med hjelp fra gode samarbeidspartnere klubben fjernet til sammen over 70 tonn marint avfall i Smedasundet og andre steder i Haugesundsområdet siden de startet Project Aware Smedasund for sju år siden.

Lørdag 19. oktober er det klart for en ny ryddeaksjon

Slettaa Dykkerklubb håper det møter opp mange dykkere på hovedkaia i Haugesund sentrum. I fjor var over 80 dykkere i vannet, og det trengs også frivillige på land. Alle hjelpende hender velkommen!Det er mye rart som har blitt hentet opp fra havbunnen i Smedasundet de siste årene – her en gammel «slepebrøler». Foto: Slettaa Dykkerklubb


Arrangementet starter klokken 09:45 med registrering og informasjonsmøte. Alle får servert lunsj, og det blir trukket ut premier verdt 45 000 kroner blant de som har deltatt.

– Hovedpremien er en Bruvik klokke verdt 15 000 kroner. Vi har også en Simrad scanner og mye annet fint, sier klubbleder Åge Wee til Dykking.

Les mer, meld din interesse og følg arrangementet på Facebook!

Slettaa Dykkerklubb har nylig passert 330 medlemmer, og er dermed en av de største dykkeklubbene i landet.

De har blitt en samlende kraft i Haugaland-området, og med høy aktivitet, jevnlige klubbdykk og spennende arrangementer er det ikke rart at dykkerne i området flokker til klubben.Fra venstre de to styremedlemmene Thomas Bergh og Thorbjørn Brekke, klubbleder Åge Wee og dagens dykkeleder, nestleder i klubben Lars Einar Hollund. Foto: Tor André Johannessen


Snart står også et nytt klubbhus klart, med flotte fasiliteter for medlemmene. Du finner mer informasjon om Slettaa Dykkerklubb på Facebook og på klubbens hjemmesider, www.slettaadk.no.

Kartlegging av marint avfall

I går lørdag 12. oktober var dykkere fra Slettaa Dykkerklubb i aktivitet med kartlegging av søppelforholdene på havbunnen i Smedasundet før ryddedugnaden neste lørdag.

To kubikkmeter av avfallet som hentes opp skal sendes til firmaet Mepex Consulting i Asker for detaljert analyse.


Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:


Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS