International Coastal Cleanup Day 2019

Tusenvis av frivillige over hele verden ryddet strender, innsjøer og elver for søppel på den internasjonale strandryddedagen på lørdag. Norge glimret imidlertid med sitt fravær på kartet.

Foto: Ocean Concervancy

NYHETER

   

MILJØInternational Coastal Cleanup Day 2019

Tusenvis av frivillige over hele verden ryddet strender, innsjøer og elver for søppel på den internasjonale strandryddedagen på lørdag. Norge glimret imidlertid med sitt fravær på kartet.

  21. september 2019
Vi er i grunnen ganske flink til å rydde plast og annet søppel fra strendene og havbunnen langs norskekysten – synes vi selv i hvert fall. På lørdag så det ikke helt slik ut.

Det skal ikke glemmes at dykkeklubbene har gjort en kjempeinnsats for å fjerne spøkelsesteiner de siste årene, og mange dykkesentre arrangerer jevnlige oppryddingsdykk.

Derfor synes vi det var rart at det ikke var registrert en eneste ryddeaksjon i Norge på den internasjonale nettsiden til Ocean Concervancy, organisasjonen som står bak International Coastal Cleanup Day – se interaktivt kart her.Massevis av ryddeaksjoner over hele verden – men det var ikke registrert noen i Norge. Hva skjedde?


Kanskje dykkeklubbene og -sentrene har ryddet i all hemmelighet? Om man ser på Hold Norge Rents ryddekart har det vært stor aktivitet under kampanjen Hold høsten ren – men vi har ikke funnet noe som tyder på at dykkerne var i aksjon.

Les mer om Hold Norge Rents aksjoner på deres Facebook-side.

Bli med på den internasjonale strandryddedagen i 2020!

Den internasjonale strandryddedagen har vært arrangert i over 30 år, og burde være godt kjent i dykkebransjen. Er det kanskje ikke kommet nok informasjon? Vi skal ta på oss vår del av ansvaret, og vil komme sterkere tilbake neste år.

Denne dagen er jo en flott mulighet til å gjennomføre ryddeaksjoner både over og under vann – og det hadde ikke skadet om Norge var litt bedre representert på kartet.

Les mer om International Coastal Cleanup Day og sett kryss i kalenderen for neste år allerede nå! Du finner alt du trenger å vite på www.oceanconservancy.orgANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS