Brannen på Conception etterforskes av FBI

Katastrofebrannen som kostet 34 menneskeliv utenfor California i forrige uke blir etterforsket av FBI som en kriminell handling. Flere ransakelsesordre har allerede blitt effektuert.

Foto: Truth Aquatics

NYHETERBrannen på Conception etterforskes av FBI

Katastrofebrannen som kostet 34 menneskeliv utenfor California i forrige uke blir etterforsket av FBI som en kriminell handling. Flere ransakelsesordre har allerede blitt effektuert.

  11. september 2019
FBI, kystvakten og den føderale statsadvokaten i Los Angeles deltar i etterforskningen av brannen på liveaboarden der 34 mennesker mistet livet ved Santa Cruz Island utenfor kysten av California i forrige uke.

Søndag ble lokalene til Truth Aquatics som eide båten ransaket av Coast Guard Investigative Service.

Selskapets to andre dykkebåter Truth og Vision ble også undersøkt, ifølge Lt. Erik Raney ved Santa Barbara County Sheriff's Office, melder avisen Ventura County Star.

Den amerikanske kystvakten har frigitt denne videoen av brannen:Video: U. S. Coast Guard/YouTube


Talsperson Laura Eimiller i FBI opplyser at ingen er siktet i saken så langt, skriver Nettavisen.

Undersøkelsene skal være standard prosedyre. Den kraftige brannen brøt ut midt på natten, og myndighetene i California sa på fredag at dødsårsaken sannsynligvis er kvelning på grunn av røyk.

Kapteinen og fire av mannskapet reddet seg ved å hoppe i vannet.

Jobber med identifisering og heving

Til nå har 22 personer blitt identifisert ved hjelp av DNA-prøver. Arbeidet med å identifisere resten av levningene pågår fortsatt, samtidig som det jobbes med å heve vraket. Conception brant ned til vannlinjen før den kantret rundt og sank på 20 meters dyp ved øya Santa Cruz.

Dykkere deltar i bergingsarbeidet, og håper å finne den siste av de savnede. CNN har offentliggjort en oversikt over mange av de som omkom i tragedien.

LES MER: Dette var passasjerene på dykkebåten (CNN).Sørgende familie og venner samlet seg i Santa Barbara på fredag. Illustrasjonsfoto.


Minnestund for ofrene

På fredag samlet hundrevis av sørgende seg i Chase Palm Park i Santa Barbara for å minnes ofrene. 34 dykkeflasker var stilt opp, en for hver av ofrene.

Eieren av Truth Aquatics offentliggjorde samtidig denne meldingen:

– Vi tar dette svært tungt. Det finnes ingen ord som kan lindre smerten de pårørende nå føler. Våre dypfølte kondolanser til alle som er involvert i denne forferdelige tragedien, skriver Glen Fritzler på selskapets hjemmesider.

Årsaken til brannen er fortsatt ikke kjent.Dykkebåten Conception brant helt ned til vannlinjen før den kantret og sank på 20 meters dyp like ved land. 34 mennesker omkom i brannen. Foto: Ventura County Fire Department


Bilder fra slukkingsarbeidet:


FBI etterforsker nå brannen ombord på liveaboarden Conception som en kriminell handling. Ingen er foreløpig siktet i saken. Foto: Ventura County Fire Department.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS