Se video: «Hvaldimir» stjal kameraet

Joachim Larssen fikk en uvanlig opplevelse da han nylig padlet forbi Hammerfest: Den lekne hvithvalen stjal GoPro'en hans – men hentet det på bunnen og leverte det tilbake!

Foto: Joachim Larssen

VIDEOSe video: «Hvaldimir» stjal kameraet

Joachim Larssen fikk en uvanlig opplevelse da han nylig padlet forbi Hammerfest: Den lekne hvithvalen stjal GoPro'en hans – men hentet det på bunnen og leverte det tilbake!

  8. september 2019
Eventyreren Joachim Larssen (33) har padlet fa Oslo til Nordkapp i sommer. Da han var i Hammerfest fikk han besøk av «Hvaldimir», hvithvalen som har oppholdt seg i området siden april.

Larssen filmet ankomsten med en GoPro montert på hodet, og den selskapssyke belugaen kom helt bort til kajakken. Da han ville filme den under vann snappet «Hvaldimir» kameraet og det forsvant til bunns.

Se hva «Hvaldimir» gjorde:Videoen var filmet opp-ned, så vi har snudd den – derfor er skriften og kontrollene ikke slik som de pleier. Video: Joachim Larssen/Hvaldimir.


Larssen trodde GoPro'en var borte for alltid, men den smarte og hjelpsomme hvithvalen ryddet opp i fadesen: Han hentet kameraet opp fra bunnen og leverte det tilbake til eieren!

Padlet langs hele norskekysten

Joachim Larssen startet padleturen i Oslo den 10. mai, og kom frem til Nordkapp i forrige uke etter 119 døgn i kajakken. Han har hatt 19 hviledager og 100 padledager på den episke sommerferien.

Du kan følge Joachim Larssen på Facebook, og lese om den fantastiske padleturen langs norskekysten på www.shibbytraveler.com.

Vi ble tipset om den unike videoen av Tor André Johannessen, som traff eventyreren i Kvalsvik ved Haugesund tidligere i sommer. Han har sendt oss dette bildet av den heldige filmskaperen:Foto: Tor André Johannessen

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS