Verdens eldste dykker går for ny rekord

Etter et dykk på vraket av «Zenobia» på Kypros i fjor ble britiske Wallace Raymond Woolley offisielt verdens eldste dykker. Nå har han blitt 96 år og 3 dager gammel, og skal sette ny rekord på et dykk på det samme vraket i dag.

Fra fjorårets rekorddykk på Kypros. Foto: Cyprus Mail

NYHETERVerdens eldste dykker går for ny rekord

Etter et dykk på vraket av «Zenobia» på Kypros i fjor ble britiske Wallace Raymond Woolley offisielt verdens eldste dykker. Nå har han blitt 96 år og 3 dager gammel, og skal sette ny rekord på et dykk på det samme vraket i dag.

  31. august 2019
At dykking er en sport man kan holde på med nesten hele livet er de fleste klar over, men det er ikke alle som tar det så langt som 96 år gamle Wallace Raymond Woolley.

Han ble offisielt anerkjent som verdens eldste dykker av Guinness World Records da han dykket på vraket av Zenobia i en alder av 94 år, og i september i fjor slo han sin egen rekord da han var 95 år og 4 dager gammel.

Dykket varte i 44 minutter og maksdybde var 40 meter, skriver Cyprus Mail.

Vil sette ny verdensrekord i dag

Woolley ble født 28. august 1923, og nå planlegger han nok et dykk på kjempevraket som ligger i Larnaca på Kypros. Dersom dykket blir gjennomført som planlagt vil det bli ny verdensrekord, og gi alle noe å strekke seg etter.M/S «Zenobia» var lastet med 104 trailere og lastebiler da hun sank, og er et av de mest populære vrakdykkene i verden. Foto: Dronepicr/flickr.com (CC BY 2.0)


– Jeg har dykket på «Zenobia» de siste to årene, så hvorfor ikke gjøre det en tredje gang? sier Woolley til den kypriotiske avisen før dykket på den svenske ro-ro-fergen som sank utenfor Larnaca på jomfruturen i juni 1980.Woolley har fått mange fans i sosiale medier etter rekorddykkene, og har spilt inn en dkoumentarfilm kalt «Life begins at 90» som ifølge Cyprus Mail har vunnet flere priser på internasjonale filmfestivaler.

– Jeg har tenkt å fortsette å dykke til jeg blir 100, men tror jeg skal holde meg grunnere enn 30 meter for å gjøre familien fornøyd, sier den spreke karen.Se traileren for dokumentaren «Life begins at 90»:Video: In Focus Films/YouTube

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS