Fant bilvrak ved Tromøya

Da Arendal Undervannsklubb dykket i Tromøysundet på lørdag fant de mer enn spøkelsesteiner – det dukket opp en ganske intakt Mazda på bunnen.

Foto: Geir Eliassen

NYHETERIkke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.

  20. AUGUST 2019
– Det er nesten ikke bilveier i området helt nord på Tromøya, så dette var litt spesielt. Det virker nesten som om noen har gjort sitt ytterste for å bli kvitt bilen. Det er ikke hver dag vi finner noe sånt, sier Geir Eliassen til Dykking.

Funnet er meldt til Politiet, og etter å ha undersøkt litt på nettet har han funnet ut at det etter alt å dømme dreier seg om en gammel Mazda.

– De brukte logoen som er bak på bilen fra 1992-97, så det dreier seg om en litt eldre modell. Likevel er det nesten utrolig at det går an å finne et helt bilvrak på bunnen i våre dager, sier han.

Bilen ser nesten uskadd ut, men bærer naturligvis preg av å ha ligget på bunnen en stund.

Stort miljøengasjement

Arendal Undervannsklubb er opptatt av miljøet under vann, og bruker mye tid på å lete etter og fjerne spøkelsesteiner.Mazda'en ble funnet nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen på 27 meters dyp.


Hittil i år har klubben tatt opp over 200 små og store tapte redskaper, ifølge appen «Fritidsfiske» fra Fiskeridirektoratet. Det er tredje flest blant alle dykkeklubbene i landet.

Du finner Arendal Undervannsklubb i Dykkings klubbregister.

– Det er viktig å gjøre en innsats for miljøet. Når det gjelder tapte teiner, ruser og garn er det bare dykkere som kan finne og fjerne det. Vi skulle ønske at folk var flinkere til å ta vare på utstyret sitt, avslutter Eliassen.

Bilen lar de imidlertid ligge – den oppgaven er litt for stor for sportsdykkere. Nå håper de at politiet sørger for at vraket blir fjernet.

Her kan du se bilder av Mazda'en:


Geir Eliassen ble overrasket over å finne et nesten intakt bilvrak så langt fra land. Mazda'en ser ut til å være fra 90-tallet. Funnet er meldt til politiet, forteller han. Foto: Geir Eliassen


ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.