Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt
En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.
Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt
Kart: Kystverket
DYKKERULYKKE

Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt
En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.
  17. august 2019
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
OPPDATERING: Den savnede ble funnet i god behold.    Les mer her!


– Nødetatene har rykket ut til østre del av Tromøya etter melding om person som er savnet etter krabbefiske. Vedkommende skal ha dykket etter disse, uavklart hva som kan ha skjedd. Søk er i ferd med å bli iverksatt, skrev Politiet i Agder på Twitter klokken 02:30.

En stor leteaksjon med redningsskøyte, luftambulanse, brannvesen med dykkere og et Sea King redningshelikopter pågår nå. Frivillige letemannskaper fra Røde Kors er også kalt inn, skriver Nettavisen.


– Søket pågår fremdeles for fullt, både langs vannkanten og på land parallelt med søk i vannet. Det er ikke gjort funn så langt som kan belyse hva som har skjedd, opplyser politiet klokken 04:37.

NTB/Adresseavisa meldte klokken 06:45 at søket i sjøen er avsluttet. Det har blitt søkt i et forholdsvis stort område uten at det er gjort funn. Letemannskapene konsentrerer seg nå om å søke på land.

LES OGSÅ
Omkom i dykkerulykke på Dønna


– Han ble sist observert på land på østre del av Tromøy, men det er usikkert om han gikk i vannet igjen for å fiske krabbe, opplyste operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til NTB i natt.

Mannen ble meldt savnet av kameratene han hadde dykket etter krabber sammen med. Han skal ha svømt i land fra båten de var ute i ved Øyna på Østre Tromøy tidligere på natten. Senere ante kameratene uråd og kontaktet politiet, melder Agderposten.



Et Sea King redningshelikopter deltar i leteaksjonen etter den savnede mannen i 20-årene ved Tromøya. Illustrasjonsfoto: Christian Skauge


– Han er iført våtdrakt og har dykket etter krabber i sjøen. Vi definerer det som et redningsoppdrag og har mange ressurser i sving, sier operasjonsleder Knut Odde til VG.

Det er dårlig vær i området, med liten kuling, 12-13 grader og mye regn. Dette har gjort forholdene vanskelige for letemannskapene. Mannen fra Arendal skal være kjent i området, men ifølge politiet har det hjulpet lite fordi det var svært mørkt.



– Det har ikke vært optimalt med tanke på å lete etter mannen. Nå er lyset kommet og det hjelper betraktelig, sier Odde til Agderposten.

Leteaksjonen ble trappet opp i morgentimene. Politiet håper ifølge Agderposten at mannen kan ha tatt seg opp til et hyttefelt på øya og søkt ly for været. Det søkes nå på land etter den savnede. Politiet ber beboere og hyttefolk på Tromøya sjekke hager, boder og liknende.


Lørdag morgen i 8-tiden gjorde flere hundepatruljer seg klare til å gjennomføre nye søk i området, skriver Agderposten.

– Det søkes fortsatt etter en ung mann som har vært på krabbefiske med kompiser. Skal ha svømt i land med våtdrakt fra tilhørende båt og kompiser. RS «Inge Steensland» og Luftambulanse Arendal har vært i søk. Redningshelikopter Rygge bistår nå samt mannskap på land, melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter klokken 07:58.



Redningsskøyta RS 147 «Inge Steensland» deltar i søket etter den savnede. Foto: Redningsselskapet.


Agderposten melder klokken 08:40 at det er funnet klær som tilhører den savnede. Disse skal ha blitt satt i land da han forlot båten i natt. Det er meldt kraftig vind og mye nedbør lørdag.

Politiet har vært i kontakt med mannens pårørende i natt.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

    Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS