Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt

En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.

Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt
Kart: Kystverket

NYHETERFridykker i 20-årene meldt savnet i natt

En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.

  17. august 2019
OPPDATERING: Savnet fridykker funnet i god behold.

– Nødetatene har rykket ut til østre del av Tromøya etter melding om person som er savnet etter krabbefiske. Vedkommende skal ha dykket etter disse, uavklart hva som kan ha skjedd. Søk er i ferd med å bli iverksatt, skrev Politiet i Agder på Twitter klokken 02:30.

En stor leteaksjon med redningsskøyte, luftambulanse, brannvesen med dykkere og et Sea King redningshelikopter pågår nå. Frivillige letemannskaper fra Røde Kors er også kalt inn, skriver Nettavisen.

Klokken 06:50 er mannen fortsatt ikke funnet.

– Søket pågår fremdeles for fullt, både langs vannkanten og på land parallelt med søk i vannet. Det er ikke gjort funn så langt som kan belyse hva som har skjedd, opplyser politiet.

NTB/Adresseavisa meldte klokken 06:45 at søket i sjøen er avsluttet. Det har blitt søkt i et forholdsvis stort område uten at det er gjort funn. Letemannskapene konsentrerer seg nå om å søke på land.

– Han ble sist observert på land på østre del av Tromøy, men det er usikkert om han gikk i vannet igjen for å fiske krabbe, opplyste operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til NTB i natt.


Mannen ble meldt savnet av kameratene han hadde dykket etter krabber sammen med. Han skal ha svømt i land fra båten de var ute i ved Øyna på Østre Tromøy tidligere på natten. Senere ante kameratene uråd og kontaktet politiet, melder Agderposten.

– Han er iført våtdrakt og har dykket etter krabber i sjøen. Vi definerer det som et redningsoppdrag og har mange ressurser i sving, sier operasjonsleder Knut Odde til VG.Et Sea King redningshelikopter deltar i leteaksjonen etter den savnede mannen i 20-årene ved Tromøya.


Det er dårlig vær i området, med liten kuling, 12-13 grader og mye regn. Dette har gjort forholdene vanskelige for letemannskapene. Mannen fra Arendal skal være kjent i området, men ifølge politiet har det hjulpet lite fordi det var svært mørkt.

– Det har ikke vært optimalt med tanke på å lete etter mannen. Nå er lyset kommet og det hjelper betraktelig, sier Odde til Agderposten.

Leteaksjonen ble trappet opp i morgentimene. Politiet håper ifølge Agderposten at mannen kan ha tatt seg opp til et hyttefelt på øya og søkt ly for været. Det søkes nå på land etter den savnede. Politiet ber beboere og hyttefolk på Tromøya sjekke hager, boder og liknende.

Lørdag morgen i 8-tiden gjorde flere hundepatruljer seg klare til å gjennomføre nye søk i området, skriver Agderposten.


– Det søkes fortsatt etter en ung mann som har vært på krabbefiske med kompiser. Skal ha svømt i land med våtdrakt fra tilhørende båt og kompiser. RS «Inge Steensland» og Luftambulanse Arendal har vært i søk. Redningshelikopter Rygge bistår nå samt mannskap på land, melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter klokken 07:58.

Agderposten melder klokken 08:40 at det er funnet klær som tilhører den savnede. Disse skal ha blitt satt i land da han forlot båten i natt. Det er meldt kraftig vind og mye nedbør lørdag.

Politiet har vært i kontakt med mannens pårørende i natt.Redningsskøyta RS 147 «Inge Steensland» deltar i søket etter den savnede. Foto: Redningsselskapet.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS