Rydding av plastsøppel, hva bør målet være?

Dette er temaet når Handelens Miljøfond inviterer til frokostmøte i Bjørvika i Oslo tirsdag 27. august. Miljøfondet lyser ut nye 25 millioner til rydding og arbeid mot plastforsøpling.

ARRANGEMENT

MILJØRydding av plastsøppel, hva bør målet være?

Dette er temaet når Handelens Miljøfond inviterer til frokostmøte i Bjørvika i Oslo tirsdag 27. august. Miljøfondet lyser ut nye 25 millioner til rydding og arbeid mot plastforsøpling.

  23. august 2019
– Vi vet at naturen og livet på jorden lider av vår plastforsøpling. Det er mye vi ikke vet om hvordan og hvor mye, men vi har grunn til å frykte at konsekvensene er store, og at de blir større for hvert nytt år vi lar gå, står det i invitasjonen.

Løsningen er å hindre at mer plast havner i naturen, samt å fjerne plast som allerede er der.

Plast er allerede blitt en del av naturen, i jordsmonnet, rundt planterøtter, i fuglereir, som byggemateriale i bikuber, som mikroplast i organismer. Og det blir mer før det blir mindre.

Hva bør målet være?

Klimamålet er klart: Null utslipp. Bør plastmålet være like klart: Null plastsøppel på kysten, og det fort? I så fall hvor fort, og hvordan kan det gjennomføres?

Foreløpig har Norge ikke konkrete mål om å rydde bort plastforsøplingen. Haster det med et krafttak, konkrete mål og en tidsrammer for å rydde opp alt? Eller bør vi innstille oss på at en god del skal bli liggende?Handelens Miljøfond skal støtte både opprydding av plastsøppel og mer effektiv plastbruk. Høsten 2019 lyser fondet ut 25 millioner kroner åpent til blant annet plastrydding, og senere til flere tiltak mot miljøproblemer fra plast.

Dette markeres med et frokostmøte på SALT Art & Music i Bjørvika i Oslo med debatt og innspill fra aktører med kunnskap og sentrale oppgaver i plastspørsmålet.

Møtet holdes den 27. august 2019 klokken 08:00

Blant deltakerne er Geir Ove Ystmark, Adm. dir. Sjømat Norge, Nancy Strand, Adm. dir. Avfall Norge, Per-Erik Schulze, fagrådgiver i Naturvernforbundet, Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent og Nina Jensen, daglig leder i REV Ocean. Debattleder er Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Frokostmøtet er gratis – les mer og se hele programmet på Facebook.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS