Vakker kortfilm fra Lygnstøylsvatnet

«Rising Water» handler om fortiden, nåtiden og fremtiden og utforsker menneskets plass i kosmos, og de spektakulære undervannsscenene er filmet i Lygnstøylsvatnet. Se filmen her – og få med deg «bakomfilmen» samtidig!

VIDEOVakker kortfilm fra Lygnstøylsvatnet

«Rising Water» handler om fortiden, nåtiden og fremtiden og utforsker menneskets plass i kosmos, og de spektakulære undervannsscenene er filmet i Lygnstøylsvatnet. Se filmen her – og få med deg «bakomfilmen» samtidig!

  14. august 2019
Lygnstøylsvatnet i Norangsdalen ikke langt fra Ørsta og Volda i Møre og Romsdal er et kjent og kjært dykkemål for mange. Det trolske vannet låner sin mystikk og og fungerer som en stemningsfull kulisse i kortfilmen.

«Rising Water» er skrevet og regissert av Niels Windfeldt, og undervannsscenene er filmet av Kjetil C. Astrup som jobber i selskapet Storyline. Hovedrollen spilles av fridykkeren Kiki Bosch.

– Vi filmet en kortfilm, et visuelt dikt, i den fantastiske innsjøen vår for et par år siden. Endelig er den ferdig og nå er den på filmfestivaler over hele verden, sier kameramann Kjetil C. Astrup.

Her kan du se hvordan Rising Water ble til:Video: Kjetil C. Astrup/Vimeo


– Det var ekstremt krevende på mange måter å skyte denne filmen på location. En stor takk til alle som hjalp til for å få det til å fungere, ikke minst Frivannsliv og BARE som lånte oss dykkerutstyr, sier Astrup.

«Rising Water» har blant annet vært vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Manchester Film Festival og Voices from the Water, og hadde premiere på Manhattan Short Film Festival. Den høstet også lovord i et av norges største filmtidsskrifter, Montages.

– Vi hadde to opptaksdager i Lygnstøylsvatnet og gjorde rundt 10 dykk, i tillegg til at vi brukte en dag hvor vi scoutet de beste plassene for scenene, forteller Astrup, før han haster videre til neste avtale.

I kveld står han på rød løper på Colosseum kino i Oslo, hvor det er premiere på den nye HBO-satsingen «Beforeigners», hvor han har filmet flere undervannscener. Den nye serien kommer på strømming om en uke.

Følg Kjetil C. Astrup på Facebook og Instagram.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS