Jeg var der da Oslofjorden døde
Onsdag 19. juni 2024
– Det er ikke nitrogen som dreper. Det er ikke giftig mudder, mangel på renseanlegg eller alt det andre. Det som dreper er likegyldighet, skriver Bård Fiksdal på Nettavisen.no.
 
I tusener av år var Oslofjorden et matkammer og naturparadis. I løpet av en generasjon har fisk, blåskjell og annet liv forsvunnet.
 
Fiksdal tar for seg alt som har gått galt opp gjennom årene – manglende rensing, giftig mudder, sprenging av skjær og grunner, kloakk fra fritidsbåter og mye mer.
 
– Jeg var der da alt dette skjedde, og jeg gjorde ingen ting for å stoppe katastrofen, skriver han. Denne bør leses, og ikke minst deles!
 

Badeliv
 
Indre Oslofjord har vært forurenset og hatt store miljøproblemer i lang tid. Illustrasjonsfoto: Herrmann Christian Neupert / Norsk Folkemuseum (public domain)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Flott vrakdykking på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS