9 av 10 vil ha globalt forbud
En ny undersøkelse utført av Ipsos for WWF og Plastic Free Foundation viser at 85 prosent av de spurte vil ha et globalt forbud mot plastprodukter til engangsbruk.
9 av 10 vil ha globalt forbud
Bildet er generert med AI-tjenesten Adobe Firefly
PLASTSØPPEL

9 av 10 vil ha globalt forbud
En ny undersøkelse utført av Ipsos for WWF og Plastic Free Foundation viser at 85 prosent av de spurte vil ha et globalt forbud mot plastprodukter til engangsbruk.
  20. april 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De nye tallene publiseres bare dager før verdens land møtes til fjerde runde med forhandlinger for å få på plass en global og juridisk bindende plastavtale.

– Resultatene viser et tydelig krav fra folk verden over om sterke og bindende globale regler som kan redusere plastforsøplingen, skriver WFF Verdens naturfond i en pressemelding.

Stopp forsøplingen – redd livet i havet


Hele 24.000 mennesker i 32 land deltok i spørreundersøkelsen, som kan lastes ned her. Dette er noen utvalgte funn:

  • 85% ønsker et forbud mot engangsplast
  • 90% ønsker et forbud mot farlige kjemikalier som brukes i plast
  • 87% støtter behovet for å redusere plastproduksjon
  • 86% mener det er viktig å kreve at nye plastprodukter og -emballasje skal inneholde resirkulert plast
  • 87% vil at produsentene investerer i og tilbyr kundene gjenbruks- og påfyllingsordninger
  • 72% mener det er viktig at avtalen sikrer at alle land har tilgang til tilstrekkelig finansiering
  • 88% mener det er viktig å ha globale regler for merking av plastprodukter, slik at det er tydelig hvordan de skal sorteres


Plastforsøplingen må reduseres ved å prioritere tiltak som forbyr plast som er unødvendig og skadelig, og som sikrer at plasten vi fortsetter å bruke kan gjenbrukes og resirkuleres på en trygg måte.

LES OGSÅ
Endelig forbud mot engangsplast


Funnene offentliggjøres i forkant av de fjerde og nest siste forhandlingene om en global plastavtale som finner sted i Ottawa i Canada 23.–29. april.

– Akkurat nå står vi ved et veiskille. De kommende forhandlingene vil avgjøre om vi får den avtalen vi virkelig trenger for å løse en av vår tids raskest voksende miljøkriser, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

En viktig milepæl er nådd


Det produseres mer enn 430 millioner tonn ny plast hvert år, hvorav 60% er engangsplast. Bare 9% av denne plasten resirkuleres i dag på verdensbasis.

– Vi er fastlåst i et system der vi produserer langt større mengder plast enn det vi kan håndtere, noe som påvirker både folk og natur verden over, sier Andaur.



– Plastforurensning er et globalt problem som krever en global løsning. Nå må verdens land gjøre det de kan for å få til en ambisiøs avtale som kan få oss ut av den akutte plastkrisen vi er i, sier Andaur.

Hun mener det er viktigere enn noen gang at Norge bruker sin ledende posisjon i forhandlingene til å støtte opp om globale og rettslig bindende regler, og bidrar til at det settes av nok midler til å implementere avtalen.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS