Kollaps i havstrøm kan gi kuldesjokk
Mandag 26. februar 2024
Bergen blir 30 grader kaldere hvis havsirkulasjonen kollapser. Men hvor realistiske er slike studier? To norske eksperter er ikke det minste bekymret, skriver Forskning.no.
 
En studie som ble publisert i fjor sommer vakte oppsikt ved å hevde at Golfstrømmen kunne kollapse innen dette århundret.
 

Golfstrømmen
 
Foto: Mercator Océan (CC BY-SA 3.0)
 

Nå har det kommet en ny studie om kollaps av havstrømmer i Nord-Atlanteren, som viser at konsekvensene for Norge kan bli dramatiske.
 
Forsker Lars H. Smedsrud er imidlertid ikke bekymret for en kollaps, og mener studien bygger på urealistiske forutsetninger. Han har tidligere bedt forskere og media om å slutte å rope «ulv, ulv» om Golfstrømmen.
 

LES OGSÅ
Hva er egentlig Golfstrømmen?
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS