Venter mesopelagisk fiskeindustri
Torsdag 1. februar 2024
I dypet mellom 200 og 1.000 meter lever arter som kan være svært verdifulle. Men det er skjær også i dyp sjø: Fangsten forvandles raskt fra gull til gugge, skriver Gemini.no.
 
Likevel tror forskerne på en ny fiskeindustri i havdypet, for å utvinne ressurser som oljer og proteiner.
 
– Vi ser at fangst som hentes opp fra mesopelagisk sone brytes ned raskt. Det skyldes enzymer som rett og slett gjør at fangsten blir en slags fiskesuppe temmelig fort, sier bioteknolog Maria Alquiza Madina, som tar doktorgraden hos SINTEF Ocean.
 

Lysprikkfisk
 
Lysprikkfisk. Foto: Kristin Bøhle (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta Advanced-kurs hos Nemo i dag

    Vil du bli tryggere i vannet og lære mer om forskjellige typer dykking? Da er PADI Advanced Open Water-kurset noe for deg! Nemo i Bergen holder kurs denne helgen.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dykkereise: Passport to Paradise

    Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS