Os Dykkeklubb rydder på søndag
Os Dykkeklubb har faste dykk hver uke og base og båt i Osøyro. På søndag skal de imidlertid lete etter andre ting enn fisk og kamskjell – da arrangerer de ryddedykk.
Os Dykkeklubb rydder på søndag
Foto: Jan Erik Moss Soltveit
KLUBBNYTT

Os Dykkeklubb rydder på søndag
Os Dykkeklubb har faste dykk hver uke og base og båt i Osøyro. På søndag skal de imidlertid lete etter andre ting enn fisk og kamskjell – da arrangerer de ryddedykk.
  8. desember 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Dette er et tiltak for å få ryddet havna for søppel, og fokusere på hvor viktig det er med en sunn og ren havbunn, forteller Jan Erik Moss Soltveit til Dykking.

Oppryddingsdykket finner sted søndag 10. desember klokken 10–14, og det skal ryddes på bunnen ved moloene, langs gjestebrygga, og under båtplassene.

Jan Erik Moss Soltveit

Styremedlem i Os Dykkeklubb, Jan Erik Moss Soltveit. Foto: Facebook


– Vi inviterer publikum til å komme og hilse på oss, se hva vi finner på bunnen og la barna hilse på en dykker. Vi serverer kaffe til de som ønsker og en varm pølse til de minste, sier Soltveit.

Oppryddingsdykket støttes av Bjørnafjorden kommune og aktører fra næringslivet og handelsstanden i Os, samt Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap, BIR.



– Vi skal også dykke i et område der det ble fisket etter hummer i sesongen, da vi har fått tips om flere spøkelsesteiner, sier Soltveit.

Han forteller at ryddeaksjonen har fått stor oppmerksomhet, og det har vært oppslag i lokalavisene Os og Fusaposten og Midtsiden.

LES OGSÅ
Få pengene tilbake for rydding


– Vi har dialog med Bjørnafjord Brann og Redning som skal prøve å sende ned noen redningsdykkere for å bidra litt, sier Soltveit.

Han forteller at klubben vil være representert på gjestebrygga for å informere publikum om viktigheten av å ha en ren og frisk sjø, og at vi sammen kan vi gjøre en forskjell.

Få støtte til ryddeaksjoner


Dugnadsarbeidet medlemmene legger ned er ikke bare bra for miljøet, det sørger også for noen kroner i klubbkassen.

Klubben står for håndtering av avfallet, og den lokale BIR-stasjonen viste begge tomler opp og tar imot alt de klarer å finne.



Det blir ikke bare kaffe og pølser – dykkerene skal også samle inn en haug med kamskjell skal grilles og deles ut til de besøkende.

– Har du tid og lyst er det bare å komme med på brygga og hjelpe oss med å vise at dykkere bidrar til et bedre havmiljø, avslutter Soltveit.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Den 7. utgaven av boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Den finnes både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Flott vrakdykking på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS