Undersøker Norges dypeste fjorder
Fredag 8. desember 2023
Forskere fra Havforskningsinstituttet undersøker hvilke sårbare naturtyper og arter som finnes på bunnen av Sognefjorden og Tysfjorden.
 
– Jeg blir helt fascinert, det er tusenvis av slangestjerner. Se hvor mange som sitter med armene opp for å fange mat, sier havforsker Tina Kutti og peker på skjermen, der en undervannsvideo fra Sognefjorden vises.
 
Forskerne bruker ROV for å kartlegge artsmangfoldet, og ytterst i Sognefjorden har de blant annet funnet den rødlistede arten sjøtre. Les mer på hi.no.
 

Sjøtre
 
Sjøtre, Paragorgia arborea. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking i kveld

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? I kveld kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS