Kan ta livet av oppdrettsfisk
Søndag 19. november 2023
Den opptil 30 meter lange kolonimaneten kan dele seg i små biter og trenge inn i merder. To ganger tidligere har den tatt livet av tonnevis av oppdrettsfisk.
 
Det er store mengder perlesnormanet langs kysten for tiden, og Tone Falkenhaug ved Havforskningsinstituttet forteller om 250 obervasjoner bare i forrige uke.
 
Selv om den kan svi er perlesnormaneten ikke farlig for mennesker – men den kan være skadelig for fisk. Forskerne har registrert sår og skader på gjellene, skriver hi.no.
 

Perlesnormanet
 
Foto: Christian Skauge
 
LES OGSÅ
Meld fra om perlesnormanet
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta dykkelappen hos OFDS før jul

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting er bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen når du skal på vinterferie. Meld deg på – Oslofjorden Dykkesenter har et kurs på planen før jul.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære de viktigste tingene og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS