Kan føre til større spredning
Onsdag 1. november 2023
Finkornet gruveavfall kan føre til større spredning og konsentrasjoner over grenseverdiene som er fastsatt i tillatelsen til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Dette melder Havforskningsinstituttet.
 
De grovere partiklene vil synke relativt raskt, men finpartiklet avfall kan bli spredd med strømmen og dermed påvirke et mye større område.
 
– Vi mener at å vite hvor mye finpartiklet avfall som kanskje vil spre seg i fjordsystemet er kunnskap som er sentral for å kunne si noe om hvordan fisk, andre marine dyr og miljøet i Førdefjorden vil bli påvirket av sjødeponiet, sier forsker Lars Asplin til hi.no.
 

Jøssingfjorden
 
Slik ser det ut i Jøssingfjorden, over 30 år etter at dumping av gruveavfall opphørte. Foto: Erling Svensen/Naturvernforbundet
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS