Hadde parasitter fra topp til tå
Søndag 15. oktober 2023
Forskere har undersøkt 61 niser som ble tatt som bifangst i garn vinteren 2017. Mange av dem hadde parasitter, men levde fint med det.
 
Nisene ble samlet inn til forskningsformål, og nå er resultatene publisert i rapporten Pathological findings in bycaught harbour porpoises (Phocoena phocoena) from the coast of Northern Norway.
 
– Nisene var for det meste i godt hold og hadde spist nylig. Det tyder på at de var i stand til å tåle parasittene uten åpenbare helseproblemer, sier forsker og veterinær Kathrine Ryeng til hi.no.
 

Nise
 
Illustrasjonsfoto: Animal Rights Anonymous (CC BY-SA 2.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS