14 personer druknet i juli
14 personer omkom i drukningsulykker i juli. Så langt i år har 53 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er seks flere enn på samme tid i fjor.
14 personer druknet i juli
Redningsskøyta «Une Amundsen» og en rekke andre ressurser deltok i søket etter funn av en kantret båt ved Inderøy i Trøndelag i juli. Foto: Redningsselskapet
ULYKKER

14 personer druknet i juli
14 personer omkom i drukningsulykker i juli. Så langt i år har 53 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er seks flere enn på samme tid i fjor.
  3. august 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi er bekymret over at flere har druknet så langt i år sammenlignet med i fjor, og vi trenger en koordinert og målrettet innsats for å få ned drukningstallene, sier generalsekretær Grete Herlofson i Redningsselskapet i en pressemelding.

Redningsselskapet jobber for at politikerne skal få på plass en nullvisjon for alle drukningsulykker og en nasjonal handlingsplan for drukningsforebygging.

LES OGSÅ
Det viktigste du har på telefonen


14 ulykker i juli


 • Viken: En mann i 50-årene er savnet og antatt omkommet etter en svømmetur ved Bestemorstranda i Nordre Follo i første halvdel av juli.
 • Viken: En mann i 60-årene ble funnet livløs i Numedalslågen i Kongsberg kommune, sannsynligvis etter å ha falt i elva.
 • Innlandet: En utenlandsk statsborger i 70-årene omkom etter at han falt i elva ved Isterfossen i Engerdal i forbindelse med fiske.
 • Trøndelag: En 13 år gammel gutt døde etter en badeulykke i Kyvannet i Trondheim.
 • Trøndelag: En mann i 50-årene omkom etter å ha falt over bord fra en fritidsbåt ved Inderøy. Funnet etter søk over flere dager.
 • Vestland: En mann i 40-årene døde etter å ha falt fra land under fiske ved Fjæra i Åkrafjorden i Etne. Mannen er opprinnelig fra Romania.
 • Rogaland: En mann i 50-årene ble funnet livløs i sjøen ved Eigerøy i Eigersund kommune, etter å ha falt fra land.
 • Rogaland: En mann i 70-årene omkom under bading i en elv ved Ualand i Lund kommune.
 • Rogaland: En mann i 50-årene ble funnet omkommet i sjøen utenfor Egersund etter en fisketur i fritidsbåt.
 • Agder: En 37 år gammel mann omkom etter at en fritidsbåt kjørte på en jernstake ved Korshavn i Lyngdal kommune. Tre andre menn, som også havnet i vannet, overlevde ulykken. Dødsårsak og endelig obduksjonsrapport er ikke klar.
 • Agder: En mann i 60-årene omkom etter å ha falt i Nessefossen i Sirdal kommune.
 • Agder: En 42 år gammel syrisk mann druknet da han forsøkte å redde sønnen på fem år som forsvant under vann i elva Lygna i Lyngdal kommune. Barnet ble sendt til sykehus med kritiske skader.
 • Vestfold og Telemark: En mann i 40-årene omkom under bading i en sideelv til Bøelva i Midt-Telemark.
 • Møre og Romsdal: En georgisk mann er antatt omkommet etter at han falt over bord fra en tankbåt i havet utenfor Kristiansund.


Bli en livredder du også!


– Kommunene må også sørge for at barn og ungdom får god svømme- og livredningsopplæring i skolen. Vi bistår gjerne, sier Grete Herlofson i Redningsselskapet.

25 personer har mistet livet i drukningsulykker i sommermånedene juni og juli. De fleste drukningsulykkene har skjedd etter fall fra land (8), fra fritidsbåt (8), inkludert én ulykke med kite) og under bading (7).Det omkom ingen i dykkerulykker eller under fridykking i juli. Hittil i år har det vært to dykkerulykker og en fridykkerulykke med fatalt utfall.

Av de 25 som har druknet i juni og juli, var det én kvinne og 24 menn. En av de omkomne var et barn under 16 år, opplyser Redningsselskapet.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Fotografit holder fotocamp i Egypt

  Den danske UV-fotospesialisten Fotografit byr på en spennende fotoreise og workshop med individuell undervisning i UV-foto. Turen går til Dive Camp Nakari i april 2024.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS