Paella med breiflabb og skalldyr
Den 20. september feires verdens paelladag, og da passer det perfekt med en variant med ingredienser dykkere kan skaffe selv. Prøv denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker!
Paella med breiflabb og skalldyr
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Paella med breiflabb og skalldyr
Den 20. september feires verdens paelladag, og da passer det perfekt med en variant med ingredienser dykkere kan skaffe selv. Prøv denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker!
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
Støtt Ukraina!
ANNONSE:
Støtt Ukraina!
Paellaen har en rik historie, og ble opprinnelig laget av bønder i Valencia-området med ris og det de hadde for hånden. I våre dager er det bare kokkens kreativitet som setter grensene.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Paella med breiflabb og skalldyr


  • Skjær breiflabben i terninger
  • Finhakk løk, hvitløk og persille
  • Skjær paprika i strimler og tomat i terninger
  • Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter
  • Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter
  • Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter – spe på med mer vann om nødvendig
  • Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter
  • Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden
  • Vend forsiktig inn rekene rett før servering




Paellaen serveres med sitronbåter, og Klikk.no skriver at en ung og frisk rødvin fra Rioja passer godt til. Vil man ha hvitvin anbefales en fra området Rías Baixas.

Husk å sjekke blåskjellvarselet før du sanker skjellene. Kjøper du dem i butikken er de naturligvis sjekket for algegifter.



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gi et dykkekurs i julegave!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS