Prøv østers naturell
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.

Foto: Kim Holthe, Norges Sjømatråd
Prøv østers naturell
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!

LES OGSÅ
Er det trygt å spise stillehavsøsters?
Østers naturell
- Vask og skrubb østersen godt
- Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg
- Sett kniven i skillet mellom skallene
- Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten
- Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut
Et tips er å legge østersen på et fat med grovt salt så de ikke velter etter at du har åpnet dem. Så drypper du noen dråper sitron over:
Hvis østersen trekker seg sammen, er den levende og frisk, og god å spise. Reagerer ikke østersen på sitronsaften, bør den ikke spises.
Legg østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper – og altså gjerne med champagne.
Bruk gjerne en østerskniv for å åpne skjellene. Hvis du vil ha en annerledes smaksopplevelse kan du prøve rødvinseddik eller vodka i stedet for sitron.
Kilde: Norges Sjømatråd