Prøv østers naturell
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
Prøv østers naturell
Foto: Kim Holthe, Norges Sjømatråd
GOURMET

Prøv østers naturell
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og bruker du stillehavsøsters bidrar du til å bekjempe den invaderende arten.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!

LES OGSÅ
Er det trygt å spise stillehavsøsters?




Østers naturell


  • Vask og skrubb østersen godt
  • Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg
  • Sett kniven i skillet mellom skallene
  • Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten
  • Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut


Et tips er å legge østersen på et fat med grovt salt så de ikke velter etter at du har åpnet dem. Så drypper du noen dråper sitron over:

Hvis østersen trekker seg sammen, er den levende og frisk, og god å spise. Reagerer ikke østersen på sitronsaften, bør den ikke spises.



Legg østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper – og altså gjerne med champagne.

Bruk gjerne en østerskniv for å åpne skjellene. Hvis du vil ha en annerledes smaksopplevelse kan du prøve rødvinseddik eller vodka i stedet for sitron.



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære de viktigste tingene og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS