Vestlandets største kokainbeslag
Under en aksjon natt til torsdag den 13. april avdekket dykkere fra Kystvakten at i overkant av 100 kilo kokain hadde vært festet på skroget til et lastefartøy fra Sør-Amerika.
Vestlandets største kokainbeslag
Foto: Tolletaten
SMUGLING

Vestlandets største kokainbeslag
Under en aksjon natt til torsdag den 13. april avdekket dykkere fra Kystvakten at i overkant av 100 kilo kokain hadde vært festet på skroget til et lastefartøy fra Sør-Amerika.
  19. april 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Under en ordinær tollkontroll avdekket årvåkne kontrollmannskaper kjente moduser og indikasjoner på nær forstående smugleraktivitet, skriver Tolletaten i en pressemelding.

Mistanken ble rapportert videre til sentrale og lokale tollmyndigheter for videre oppfølging, og nærmere undersøkelser identifiserte lokasjoner og objekter av høy interesse i Vestland fylkeskommune.

LES OGSÅ
Frikjent for vrakplyndring


På bakgrunn av dette ble Politiet og Kystvakten koblet på for bistand. Det ble bekreftet at objektet kunne være et fartøy på vei til Husnes i Kvinnherad kommune.

– I et tett og godt samarbeid med Politiet og Kystvakten ble det aksjonert mot et kjøretøy i tilknytning til et fartøy ved havnen på Husnes. Her ble det gjort funn av i overkant av 100 kilo kokain i bagasjerommet på kjøretøyet, sier områdeleder Bård Ynnesdal i Tolletaten.

Tolletaten

Områdeleder Bård Ynnesdal i Tolletaten. Foto: Tolletaten


Undersøkelser ved hjelp av Tolletatens ROV og Kystvaktens dykkermannskaper bekreftet at stoffet hadde vært festet under vannlinjen på lastefartøyet.

Beslaget er det største kokainbeslaget gjort på Vestlandet og følger i rekken blant de største kokainbeslagene nasjonalt.

LES OGSÅ
Bøtelagt for smugling av fisk


– Her ser vi hvordan store fartøy benyttes til å frakte narkotika under vannlinjen, ofte uten at mannskapet er kjent med dette, sier Bård Ynnesdal.

Tolletaten har gjennom flere år hatt oppmerksomhet på kontroll av skip fra Sør-Amerika, og beslaget bekrefter et kjent modus man har vært spesielt oppmerksomme på.

Tolletaten

Narkotikaen var skjult i et sjøvannsinntak under vannlinjen på skipet. Foto: Tolletaten


Risikovurderingen er i stor grad knyttet til at dette er avsenderland som ligger nært der produksjon av narkotika finner sted.

– Beslaget er et resultat av godt tollarbeid, og tett og godt samarbeid mellom Tolletaten, Politiet og Kystvakten. Gjennom god dialog og ved å koble våre ressurser og kapasiteter sammen får vi full uttelling i aksjonen, sier Bård Ynnesdal.Dette er det tredje store kokainbeslaget Tolletaten har vært involvert i på kort tid, opp mot 2.000 kilo til sammen.

– Vi ønsker å rette en stor takk for innsatsen til alle mannskaper som har bidratt i gjennomføringen, avslutter Ynnesdal.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for bransjen – de tar også imot ventilsett og flasker fra dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta Advanced-kurs hos OFDS

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på neste PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS