Hva hvis du blir smittet i utlandet?
I sommer er det mange som drar til utlandet etter lang tid med stengte grenser. For de fleste forløper det uproblematisk, men noen opplever å bli koronasmittet mens de er på ferie. Hva skjer da?
Hva hvis du blir smittet i utlandet?
KORONAVIRUS

Hva hvis du blir smittet i utlandet?
I sommer er det mange som drar til utlandet etter lang tid med stengte grenser. For de fleste forløper det uproblematisk, men noen opplever å bli koronasmittet mens de er på ferie. Hva skjer da?
  7. august 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Smittesituasjonen er blitt forverret på flere av de meste besøkte feriedestinasjonene, skriver regjeringen i en pressemelding.

Flere norske turister i den siste tiden er blitt koronasmittet i utlandet, også personer som har fått sin første vaksinedose.

I noen tilfeller har smitten fått store konsekvenser for den enkelte.

Når kan du dykke etter vaksinen?


Noen er blitt bedt om å forlate hotellet de bor på og selv finne egnet sted for isolasjon og karantene, men å oppdrive karantenehotell i områder med mye smitte er ikke lett – særlig hvis man ikke kan det lokale språket.

Nordmenn som blir smittet i utlandet må regne med å måtte utsette hjemreisen til de er ferdige med isolasjonstiden og er helt symptomfrie.

Man må som regel ha et negativt testresultat for å kunne sette seg på flyet hjem, men det kan ta tid før man tester negativt.

LES OGSÅ
Pass på så det ikke smeller


Dette kan forsinke hjemreisen og føre til merkostnader for den reisende. For mindreårige som reiser alene blir dette ekstra utfordrende.

– Det er viktig å minne om at det er de reisende selv, eller deres foresatte, som er ansvarlige for å vurdere om en reise er gjennomførbar og trygg, sier politisk rådgiver Marte Ziolkowski i Utenriksdepartementet.

Hun understreker at det er viktig at den enkelte tar kontakt med forsikringsselskapet sitt før avreise og forsikrer seg om at man er dekket dersom uhellet er ute.

Smittevern: Åtte råd for dykkere


– Smittesituasjonen i Europa endres stadig, noe som kan ha betydning for om reisende må i karantene eller ikke når de kommer hjem til Norge, sier Ziolkowski.

Hun oppfordrer reisende til å følg med på oppdateringene av smittekartet til FHI.

– Det er også viktig å huske at lokale koronatiltak raskt kan endres dersom smittesituasjonen i området tilsier det. Dette kan få konsekvenser for reisende som befinner seg der, sier hun.Dersom du har akutt behov for konsulær bistand, kan du sette deg i kontakt med nærmeste norske utenriksstasjon.

Utenfor åpningstidene kan du kontakte UDs operative senter på +47 23 95 00 00 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

På UDs sider for reiseinformasjon finner du svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser.

Kilde: Regjeringen

Opprinnelig publisert 22.07.2021

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nudibranch Safari på Gulen i mars

  Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter har vært arrangert siden 2010, og i mars er det igjen klart for workshop med dykkere, UV-fotografer og eksperter. Bli med du også!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nitrox – det nyttigste emnekurset?

  Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i februar!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS