Kroatia prioriterer vaksiner for reiselivet
Tidlig i mai begynner Kroatia å vaksinere sine 70.000 faste og sesongarbeidere i turistsektoren og planlegger å utvide vaksinasjonsprogrammet til 90.000 overnattingssteder.
Kroatia prioriterer vaksiner for reiselivet
En liveaboard i Kroatia er en drøm for mange – og snart kan den gå i oppfyllelse.
DYKKEREISER

Kroatia prioriterer vaksiner for reiselivet
Tidlig i mai begynner Kroatia å vaksinere sine 70.000 faste og sesongarbeidere i turistsektoren og planlegger å utvide vaksinasjonsprogrammet til 90.000 overnattingssteder.
  15. mai 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Det kroatiske turistdepartementet og folkehelseinstituttet har besluttet å implementere omfattende sikkerhetsprotokoller for å sikre en trygg retur av turisme i kjølvannet av koronapandemien.

Planen prioriterer vaksinering av arbeidstakere i turistsektoren og etablering av ytterligere teststeder for turister, skriver de kroatiske turistmyndighetene i en pressemelding.

LES OGSÅ
Vaksinepass kan redde dykkeferien


I tillegg vil myndighetene etablere flere steder for å teste turister og gi den nødvendige opplæringen for testpersonale i samsvar med det kroatiske folkehelseinstituttet.

– Kroatia er blant de første som begynner å vaksinere turistarbeidere, og dette er ekstremt viktig for oss – ikke bare for å beskytte menneskene våre i denne kritiske sektoren, men også for å styrke vår posisjon som et trygt reisemål, sier minister for turisme og sport Nikolina Brnjac.

Vaksineringen er i gang


Kroatia skal vaksinere sine turistarbeidere i mai, og teststeder vil bli satt opp på feriesteder slik at turister kan bli testet når de ankommer Kroatia og før de kommer hjem.

Dette gir en garanti for at Kroatia oppfyller alle forutsetningene for en trygg ferie for alle gjester som velger landet som destinasjon, heter det i pressemeldingen.

Safe Stay in Croatia

Kroatia vil tilby turister et trygt opphold gjennom vaksineprogram og sertifisering av turistbedrifter. Foto: Aleksander Gospič, Croatia.hr


For å få innreise til Kroatia må følgende forutsetninger oppfylles:


 • Vise til en negativ PCR- eller hurtig antigen-test for SARS-CoV-2 (oppført på den felles listen over hurtig antigen-tester)
 • Fremvise sertifisering av fullført vaksinasjonsprogram (14 dager etter sluttdose)
 • Vise til PCR eller rask antigentest, som bekrefter at personen har kommet seg etter SARS-CoV-2-virusinfeksjon
 • Ta PCR eller hurtig antigentest for SARS-CoV-2 umiddelbart ved ankomst (for egen regning), med plikt til å holde seg i isolasjon til du mottar et negativt testresultat. Hvis testing ikke kan utføres, kreves selvisolering i 10 dager.


Safe Stay in Croatia-programmet prioriterer de reisendes helse og sikkerhet, ved at de enkelt kan velge sertifiserte destinasjoner, leverandører av overnatting, transport, turistattraksjoner og andre fasiliteter.

Myndighetene utfører regelmessige inspeksjoner for å sikre at alle tiltak følges og vedlikeholdes, slik at turister kan reise med tillit.– Vi er glade for å se en så positiv respons på vår innsats fra flyselskaper og turoperatører som øker kapasiteten fra Skandinavia og Finland til Kroatia, sier Vedran Sušic, direktør for det kroatiske nasjonale turiststyret.

Han legger til at med disse tiltakene på plass kan Kroatia trygt åpne grensene for reisende fra Norden.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Nudibranch Safari på Gulen i mars

  Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter har vært arrangert siden 2010, og i mars er det igjen klart for workshop med dykkere, UV-fotografer og eksperter. Bli med du også!

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nitrox – det nyttigste emnekurset?

  Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i februar!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS