Vaksinepass kan redde dykkeferien
EU jobber med et vaksinepass kalt «Digital Green Passport», som skal gjøre det mulig å reise karantenefritt innenfor EUs grenser. Norge vil omfattes av ordningen.
Vaksinepass kan redde dykkeferien
KORONAVIRUS

Vaksinepass kan redde dykkeferien
EU jobber med et vaksinepass kalt «Digital Green Passport», som skal gjøre det mulig å reise karantenefritt innenfor EUs grenser. Norge vil omfattes av ordningen.
  28. april 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De som er fullvaksinert, har hatt Covid-19 eller kan fremvise en negativ koronatest kan få vaksinepasset. Helse- og omsorgsminister Bent Høie bekreftet på en pressekonferanse torsdag at Norge jobber sammen med EU om å utvikle løsningen.

– Passet vil inneholde vaksinestatus og teststatus, og status knyttet til gjennomgått Covid-19. Hensikten er å bidra til at folk kan reise mellom landene i Europa, sa Høie.

Dvergulke

Vaksinepasset kan åpne for at dykketuristene igjen kan komme til Norge.


Vaksinepasset vil gjøre Norge tilgjengelig for tusenvis av dykkere som lengter etter å oppleve den flotte undervannsnaturen langs Norskekysten.

Dette vil kunne gi norske dykkesentre etterlengtet og svært nødvendig inntekt. Kanskje kan utenlandske dykketurister komme til Norge allerede i sommer.

M/V Cominoland

Karantenefri dykking i Middelhavet kan bli en realitet når vaksinepasset foreligger.


Mange norske dykkere drømmer også om en dykkeferie i utlandet. Vaksinepasset kan gjøre at mange spennende dykkemål i Middelhavet er innen rekkevidde uten at man må i karantene.

Når nordmenn eventuelt vil kunne reise, avhenger både av framdriften i vaksineringen og smittesituasjonen i Norge og resten av Europa.

LES OGSÅ
Åpner for dykkereiser for vaksinerte


Ifølge Dagbladet skal en forenklet versjon av vaksinepasset være ferdig allerede 4. mai. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett SF jobber nå på spreng med utviklingen.

Spania har allerede offentliggjort at de vil kreve vaksinepass ved innreise fra slutten av juni, og det er ventet at flere land snart vil følge etter.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Snart søknadsfrist for dykkelederkurs

  Vil du jobbe med yrkesdykking? Dykkerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet arrangerer dykkelederkurs i Skålevik i Bergen i januar 2023. Søknadsfristen er 4. desember 2022.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Ta PADI Deep Diver i Halden

  Lurer du på hva som finnes nede i dypet? Da er kanskje emnekurset PADI Deep Diver noe for deg! Nå kan du lære dypere dykking på en trygg måte hos Halden Dykkersenter.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS