Åpner for reiser for vaksinerte
Det europeiske smittevernbyrået ECDC anbefaler i en ny rapport at fullvaksinerte personer kan reise uten å sitte i karantene. Dette kan være godt nytt for norske dykkesentre.
Åpner for reiser for vaksinerte
Illustrasjon: Vecteezy.com
KORONAVIRUS

Åpner for reiser for vaksinerte
Det europeiske smittevernbyrået ECDC anbefaler i en ny rapport at fullvaksinerte personer kan reise uten å sitte i karantene. Dette kan være godt nytt for norske dykkesentre.
  23. april 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ECDC omfatter de 27 EU-landene, samt Storbritannia, Norge, Island og Lichtenstein. Dersom norske helsemyndigheter skulle følge anbefalingene kan det bety at dykketurister igjen kan komme til Norge.

Dette ville være svært kjærkomment for norske dykkesentre, som ikke har hatt utenlandske gjester på over et år. Det er sikkert også mange dykkere som kunne tenke seg en tur utenlands.

Kroatia

Mens mange venter på å få komme til Norge for å dykke er det sikkert også mange nordmenn som gjerne vil reise utenlands – for eksempel til Kriatia. Foto: Christian Skauge


Rapporten fra ECDC peker på at vaksinene som er tatt i bruk i Europa er effektive mot alvorlig sykdom, og i stor grad ser ut til å hindre smittespredning. Det er også liten risiko forbundet med kontakt med fullvaksinerte personer:

 • Riskioen for å utvikle alvorlig sykdom er svært lav for yngre og middelaldrende fullvaksinerte, og lav for eldre voksne og de som tilhører risikogrupper.

 • Risikoen for en uvaksinert person som har vært i kontakt med fullvaksinerte som har vært eksponert for smitte er svært lav til lav hos både yngre voksne og middelaldrende, mens den er moderat for eldre voksne.


Rapporten anbefaler at fullvaksinerte ikke trenger å bruke munnbind, og sosial avstand til andre fullvaksinerte er mindre viktig. ECDC påpeker imidlertid at vaksineringstempoet er for lavt, og at smittenivået fortsatt er høyt i Europa.Anbefalingen om at man kan slippe karantene vil ikke gjelde i land med høy spredning av den brasilianske og sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset.

Når nordmenn eventuelt vil kunne reise, avhenger både av framdriften i vaksineringen og smittesituasjonen i Norge og resten av Europa.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Nudibranch Safari på Gulen i mars

  Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter har vært arrangert siden 2010, og i mars er det igjen klart for workshop med dykkere, UV-fotografer og eksperter. Bli med du også!

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nitrox – det nyttigste emnekurset?

  Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i februar!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS