Oppdaterte koronatiltak kommer lørdag
Dykkebransjen og klubbene i de 25 kommunene som er i lockdown på Østlandet venter på justering av tiltakene, og dette blir annonsert på en pressekonferanse i morgen klokken 10.
Oppdaterte koronatiltak kommer lørdag
KORONAVIRUS

Oppdaterte koronatiltak kommer lørdag
Dykkebransjen og klubbene i de 25 kommunene som er i lockdown på Østlandet venter på justering av tiltakene, og dette blir annonsert på en pressekonferanse i morgen klokken 10.
  29. januar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Regjeringen venter på nye vurderinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Det ble vurdert å komme med nye tiltak alt i dag, men dette skal tidsmessig ikke la seg gjøre.

OPPDATERING: Helsedirektoratet leverte sine faglige råd til regjeringen i 11-tiden i dag.

– Regjeringen kaller inn til ny pressekonferanse om coronasituasjonen lørdag klokka 10.00. Der er det ventet at det blir avklart hvilke smitteverntiltak som blir videreført i de rammede kommunen på Østlandet, melder Dagbladet.

LES OGSÅ
Siste nytt om dykking og koronaviruset


Smittetrenden har vært synkende den siste uken for landet sett under ett, men i Oslo har trenden vært flat med en liten stigning de siste par dagene.

Det er oppdaget flere nye tilfeller av det muterte viruset, og til sammen er nå 150 personer smittet, ifølge VG. Den britiske varianten er også oppdaget i Kragerø og Bergen. Dette kan føre til at nye kommuner kan få strengere tiltak.

Smittekart

Smittesituasjonen i Oslo er fortsatt blodrød. Kart: Oslo kommune


Flere måtte stenge dørene


Lørdag måtte Fue.no, Prodykk, Dykkegarasjen, Gass og Pusteservice og Dykkerhuset stenge butikkene. Serviceverkstedet har vært åpent hos de fleste.

– Fra kl 12 i dag vil vi holde butikken stengt og frem til 31.01. Vi kommer til å prøve å sende ut nettbestillinger som normalt, men butikken vil ha låste dører slik at vi ikke får kunder inn i butikken, skrev Fue.no på Facebook.

Oslofjorden Dykkesenter i Asker og Drammen Dykkersenter har kunnet holde åpent, siden de ligger i de kommunene som fikk tiltak på nivå 4 sist søndag.

LES OGSÅ
Disse klubbene er rammet av lockdown


Til sammen 23 dykkeklubber i de 25 kommunene har samtidig vært rammet av forbudet mot breddeidrett, og håper nok på at restriksjonene blir lettet slik at de igjen kan arrangere klubbdykk og andre aktiviteter.

Fristen for gjennomføring av årsmøte for klubber og foreninger er utsatt til 15. juni 2021 slik at så mange som mulig kan gjøre dette fysisk.Ingen dykketurisme fremover


Den 27. januar innførte regjeringen de de strengeste innreisereglene til Norge siden mars 2020 i mars i fjor. Kun utenlandske borgere med bolig i Norge får komme inn.

Dersom det var vanskelig med dykketurisme før dette ble innført, er det i hvert fall utelukket nå. Endringene i reglene for innreise trådte i kraft natt til fredag 29. januar, og det er ikke oppgitt hvor lenge de vil vare.

Koronatiltakene i de 25 kommunene på Østlandet varer til og med 31. januar.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nudibranch Safari på Gulen i mars

  Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter har vært arrangert siden 2010, og i mars er det igjen klart for workshop med dykkere, UV-fotografer og eksperter. Bli med du også!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nitrox – det nyttigste emnekurset?

  Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i februar!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS