Nye tiltak: Flere kan bli stengt i dag

Flere av kommunene i Viken har bedt Helsedirektoratet om strengere koronatiltak. Dermed kan flere dykkesentre bli nødt til å stenge, og nye klubber vil bli berørt.

Nye tiltak: Flere kan bli stengt i dag
Kart: Snazzymaps.com

KORONAVIRUSNye tiltak: Flere kan bli stengt i dag

Flere av kommunene i Viken har bedt Helsedirektoratet om strengere koronatiltak. Dermed kan flere dykkesentre bli nødt til å stenge, og nye klubber vil bli berørt.

  24. januar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Asker, Bærum, Drammen og Lillestrøm var i går kveld i samtaler med FHI og Helsedirektoratet om innføring av strengere tiltak, melder NRK.

Regjeringen vil offentliggjøre de nye tiltakene på en pressekonferanse i kveld klokken 21.

Frem til 31. januar er det lockdown i Oslo og ni andre kommuner på østsiden av Indre Oslofjord på grunn av et utbrudd av det muterte koronaviruset i Follo.

LES OGSÅ
Flere dykkesentre må stenge dørene


Hvis flere kommuner innfører nye tiltak på linje med det som nå gjelder i Oslo-områet kan dette føre til at Oslofjorden Dykkesenter i Asker og Drammen Dykkesenter også må stenge dørene.

Det er imidlertid ikke sikkert at tiltakene vil bli like strenge.

Ifølge VG kan det blir innført smitteverntiltak på nivå 4. Dersom dette blir utfallet kan dykkebutikkene holde åpent og breddeidrett blir bare forbudt innendørs. I så fall vil klubbene kunne gjennomføre klubbdykk.
Oslo, Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby, Våler og Enebakk innførte lockdown i går. I dag kan flere kommuner følge etter.


Tiltakene som ble innført i går inkluderte stans i all breddeidrett i de berørte kommunene, og betød at dykkeklubbene måtte sette aktiviteten på pause.

Nye tiltak i kommunene på vestsiden av Oslofjorden vil ramme både klubber og dykkesentre. Hos Oslofjorden Dykkesenter håper de på fortsatt drift.

– Vi har åpent! Oslofjorden Dykkersenter ligger i Asker og rammes ikke direkte av Oslo – Nordre Follo situasjonen. Dykkeforholdene er fantastiske nå, så vi håper at vi kan fortsette å holde åpent, skriver de på Facebook.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:


Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nitrox – det nyttigste emnekurset?

  Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i februar!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nudibranch Safari på Gulen i mars

  Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter har vært arrangert siden 2010, og i mars er det igjen klart for workshop med dykkere, UV-fotografer og eksperter. Bli med du også!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS