Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
Galice Hoarau fra Bodø ble nest beste fotograf i den prestisjefylte fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest 2020, der han stakk av med to gull og en bronse.
Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
En breiflabb fra Saltstraumen vant 1. plass i kategorien «portrett». Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020
UNDERVANNSFOTO

Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
Galice Hoarau fra Bodø ble nest beste fotograf i den prestisjefylte fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest 2020, der han stakk av med to gull og en bronse.
  14. januar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Underwater Photography Guide og Bluewater Photo and Travel stod bak den niende utgaven av Ocean Art, og konkurransen tiltrakk seg som vanlig mange av de ypperste fotografene i verden.

Juryen bestod av undervannsfotografene Tony Wu, Mark Strickland og Marty Snyderman, som vurderte flere tusen bilder sendt inn av fotografer fra 80 forskjellige land.

– Til tross for koronapandemien og alle vanskelighetene dette har ført med seg var kvaliteten ekstremt høy på årets bilder, skriver arrangøren i en pressemelding.

Sjøhest

1. plass i makrokategorien, en pontohi-sjøhest. Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020


To gull og en bronse


Galice Hoarau fra Bodø sendte inn bilder i flere av de 12 kategoriene, og ble premiert med to førsteplasser og en tredjeplass.

– Det gikk over all forventning. Det er kjempegøy å gjøre det så bra i konkurranse med mange av verdens beste undervannsfotografer, sier han til Dykking.

Franskmannen er utdannet marinbiolog, og har bodd i Bodø i 11 år med kone og barn. Til daglig er han professor ved fakultet for biovitenskap og akvakultur ved NORD universitet i Bodø.

Seilfisk

3. plass i kategorien «blackwater» – en juvenil seilfisk. Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020


Breiflabb fra nabolaget


Hoarau er glad for alle plasseringene, men er spesielt fornøyd med at breiflabben øverst i saken vant førsteplass i portrettkategorien.

– Jeg er veldig glad for at breiflabben gjorde det så bra. Den har jeg fotografert i Saltstraumen, hvor jeg dykker ofte. Det er ikke langt hjemmefra, og det er gøy at bilder fra Norge hevder seg, sier han.

Han har i flere år brukt en Olympus E-M1 Mark II et Nauticam undervannshus, men er i ferd med å skifte til et fullformat kamera. Valget falt på en Sony A7R IV.

LES OGSÅ
Tok årets UV-foto i badekaret


Flotte premier


Hoarau er en svært habil undervannsfotograf og har rekke seire og gode plasseringer i internasjonale konkurranser de siste årene. Du kan se flere av bildene hans på Galice Hoarau Underwater Photography på Facebook.

Med to gull og en bronse var Hoarau nære på å bli beste fotograf i konkurransen. Han ble bare slått av velrennomerte Steven Kovacs, som hadde to gull og en sølv.

Vinnerne i Ocean Art Photo Contest 2020 delte et premiebord verdt til sammen omtrent 450.000 kroner, og Hoarau ble belønnet med en ukes liveaboardreise i Raja Ampat eller Komodo sponset av Coralia Liveaboard.




ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Kurs i fridykking på engelsk

    Frivannsliv retter seg mot stadig nye kundegrupper, og nå holder de fridykkerkurs i Oslo på engelsk – til glede for de som ikke er så stødige i norsk.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke og vil lære mer? Nå får du gratis grunnkurs på nett hos Frivannsliv!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS