Heldigvis få dykkerulykker i 2020

Det har vært et spesielt år på mange måter, og koronaviruset har ført til at det nok har vært dykket mindre enn vanlig. Likevel er det positivt at det bare har vært to dødsulykker.

Heldigvis få dykkerulykker i 2020

DYKKERULYKKERHeldigvis få dykkerulykker i 2020

Det har vært et spesielt år på mange måter, og koronaviruset har ført til at det nok har vært dykket mindre enn vanlig. Likevel er det positivt at det bare har vært to dødsulykker.

  31. desember 2020
Vi har heldigvis relativt få dykkerulykker i Norge. Snittet de siste årene har ligget på 4–5 ulykker, men i 2020 har det vært færre ulykker enn de siste årene – kanskje delvis på grunn av koronapandemien.

Det har vært tidvise forbud mot organisert dykking flere steder i landet, men det er vanligvis ikke her ulykkene skjer. Viktigere er det nok at det har vært svært få turister i Norge i år – de er nemlig i overvekt på ulykkesstatistikken.

To dødsulykker i 2020

En finsk mann i 60-årene mistet livet i en ulykke ved Fiskebøl i Hadsel kommune i Nordland den 8. juli, og den 30 år gamle Håkon Berg omkom etter en ulykke ved Løvøya utenfor Horten to uker senere.

Det har ikke blitt offentliggjort noen årsak til ulykkene, men sykehuset i Tromsø antydet overfor Dykking at ulykken i Nordland kunne skyldes en medisinsk hendelse.To nestenulykker og en falsk alarm

En kvinnelig yrkesdykker ble fløyet til sykehus etter en ulykke i Sagfjorden i Sørfold kommune i Nordland den 22. februar. Vi har svært sparsomt med opplysninger om denne ulykken, men det skal ha gått bra med dykkeren.

I slutten av juni var det nære på for en yrkesdykker i Flatanger. Han holdt på å miste livet, men rask innsats fra kolleger gjorde at det heldigvis gikk bra. Dykkeren ble fløyet til sykehus. Et brudd i pustleluftslangen var årsak til hendelsen.

Den 8. desember ble det meldt om en dykkerulykke på Hvaler utenfor Fredrikstad, men dette viste seg heldigvis å være falsk alarm. Dykkeren var i god behold, og det hele skyldtes en misforståelse med båtføreren.Nullvisjon for 2021?

La oss håpe at den gode trenden fortsetter i 2021. Dykk organisert, da er sjansen for ulykker statistisk sett lavest. Dette gjelder både om du dykker med et dykkesenter eller en klubb.

Ta vare på deg selv og unngå å tøye grensene. Hvis det er lenge siden du har dykket kan et oppfriskingskurs være en god idé før du setter i gang igjen.

Gjør det du kan for at 2021 blir det første året i manns minne uten dykkerulykker!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Wee Marine satser miljøvennlig

  Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS